Advokatrådet skærper advokatetiske regler for skatterådgivning

De advokatetiske regler får fra 1. juli et nyt afsnit om advokaters skatterådgivning. Der er tale om den mest effektive regulering blandt skatterådgivere, lyder det fra formand for Advokatrådets skatteudvalg.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De advokatetiske regler bliver nu suppleret med nye regler om advokaters skatterådgivning. Det oplyser Advokatsamfundet på sin hjemmeside.

Det sker på anbefaling af Advokatrådets arbejdsgruppe vedrørende skatterådgivning, der blev nedsat sidste år. Der skal være mulighed for at sanktionere, såfremt reglerne ikke overholdes, mener Kim Pedersen, formand for Advokatrådets skatteudvalg.

"Advokater har en særstilling i vores retssamfund, og der følger pligter med. Vi skal være rollemodeller som skatteadvokater. Det kan vi godt være samtidig med, at vi først og fremmest er klientens mand. Det forventer vore klienter og vore stakeholders. Med formaliseringen og de nye advokatetiske regler har vi fået den mest effektive regulering blandt skatterådgivere med et reelt indhold, der kan håndhæves. Advokatrådet er dermed gået så langt, som de overhovedet kan i forhold til at sikre, at anbefalingerne fra 2014 bliver aktive og robuste," udtaler Kim Pedersen.

Arbejdsgruppen blev nedsat i kølvandet på en rapport fra Skattelovrådet, hvor der blev opfordret til at lave et særligt kodeks om skatterådgivning for at aktivere en række anbefalinger om grænseoverskridende skatterådgivning fra 2014. Et kodeks er ifølge arbejdsgruppen dog ikke et tilstrækkelig effektivt værn. Derfor ændrer Advokatrådet, der står for at føre tilsyn med landets advokater, pr. 1. juli de advokatetiske regler.

"Når Skattelovrådet i 2018 efterlyste et kodeks, var det for at styrke de anbefalinger, som kom i 2014. Man ønskede, at anbefalingerne blev mere aktive i forbindelse med skatterådgivning. Vi går et skridt videre ved at gøre anbefalingerne fra 2014 til en del af god advokatskik. Og det er uanset, om der er tale om rådgivning med grænseoverskridende aspekter eller ej," lyder det fra Kim Pedersen.

Skatterådgivning er et varmt emne for tiden. Ikke mindst på grund af den meget omtalte udbytteskattesag, hvor Advokatnævnet lige nu er i gang med at behandle en klage over Bech-Bruuns ageren i sagen. Her har Skatteministeriet anklaget advokatfirmaet for at have haft en dobbeltrolle, hvilket Bech-Bruun afviser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også