AdvokatWatch

Danske Advokater: Konkurrencen i branchen fungerer fint

Det er ikke så underligt, at en lille kreds af advokater sidder på behandlingen af en stor del af landets konkursboer, mener Danske Advokaters direktør. Han mener, at det blot afspejler, at kunderne er tilfredse med varen. Revisorer, der står på spring til opgaven, har ofte bedømt firmaernes regnskaber, inden de er gået konkurs, påpeger han.

Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater. | Foto: PR

Selvom konkurrencemyndighederne undersøger advokatbranchen, så fungerer konkurrencen udmærket.

Det er budskabet fra Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater. Anledningen er, at en opgørelse for nylig viste, at en lille snæver kreds af advokater behandler halvdelen af alle danske konkursboer.

"Markedet er fuldstændig frit, og der er ingen lovgivningsmæssige barrierer for andre faggrupper i at være kuratorer. Det enkle, men også rigtige svar, er jo, at det er kunderne – dvs. kreditorerne - der vælger, og når de vælger advokater og nogle gange de samme advokater, må det jo være fordi, de er tilfredse med den vare, der bliver leveret," skriver Paul Mollerup i organisationens seneste nyhedsbrev.

Han kommer også med et slet skjult hip til de revisorer, der måtte ønske at få en større rolle at spille som kuratorer.

"Hvis man ikke mener, at kunderne træffer de rigtige valg, må man jo overbevise kunderne om, at andre er bedre til opgaven end advokater. I den forbindelse kan det også have betydning, at der jo har været revisorer inde over en virksomheds regnskab som samfundets tillidsrepræsentant – ofte kort inden virksomheden er gået konkurs," skriver Paul Mollerup.

20 advokater håndterer halvdelen af samtlige konkursboers aktiver

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier