Retshjælpen Fyn vil turnere landet med gratis rådgivning i bus

Retshjælpen Fyn arbejder på at få støtte til en kørende retshjælp, der skal nå ud til de borgere, som har størst brug for gratis, juridisk rådgivning.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Retshjælpen Fyn har indgået et samarbejde med Syddansk Universitet for at sætte en kørende retshjælp i verden. Jurabussen skal nå ud til de egne, hvor der ellers ikke bliver ydet gratis retshjælp og sigter efter de områder, hvor gennemsnitsindkomsten er lavest, skriver Fyens.dk.

Forventningen er, at den rullende retshjælp vil være kørende fra januar 2020 og strække sig over en treårig prøveperiode, lyder det ifølge mediet fra juristen Jørgen Peter Holst Christensen, der er daglig leder af Retshjælpen Fyn.

"På Langeland vil den kørende retshjælp eksempelvis kunne køre hen og holde på torvet ved brugsen en dag om ugen eller måske låne et lokale," siger Jørgen Peter Holst Christensen til Fyens.dk.

Retshjælpen Fyn har søgt om støtte fra fonde til at finansiere den kørende retshjælp og planlægger også at søge støtte fra Langeland Kommune. Sideløbende med projektet vil Syddansk Universitet lave forskning på området og kortlægge hvilke problemer, borgerne har, og håbet er, at forskningen blandt andet vil bidrage til mere kvalificeret retshjælp.

AdvokatWatch kunne for nylig beskrive, at en fjerdedel af de frivillige advokatvagter, hvor advokater yder gratis retshjælp, er lukket henover de sidste 15 år. Samtidig viste en rundspørge foretaget af AdvokatWatch, at åbningstiderne også er blevet markant kortere flere steder i landet.

Det betyder, at borgerne har fået sværere ved at få rådgivning om de mange juridiske spørgsmål, de har, der kan strække sig helt fra lejeret til skilsmisse, gammel gæld eller tvangsauktion.

Antallet af frivillige advokatvagter er dykket med en fjerdedel på 15 år 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også