AdvokatWatch

Antallet af frivillige advokatvagter er dykket med en fjerdedel på 15 år

PRO BONO-ADVOKATERNE: Der er blevet længere mellem landets advokatvagter, hvor advokater yder ulønnet rådgivning. Samtidig er der flere borgere, der henvender sig. I en ny serie sætter AdvokatWatch fokus på udviklingen i pro bono-arbejdet og dem, der udfører det.

Flere advokatvagter melder om øget administrationsarbejde i advokatvagterne. | Foto: Colourbox.

Antallet af advokatvagter, der yder gratis retshjælp, er skrumpet i Danmark. I 2004 var der omkring 100 advokatvagter i Danmark, og tallet er nu under 73, viser en oversigt fra Advokatsamfundet. Den nedadgående tendens kunne allerede spottes i 2011, da Advokatsamfundet udgav en rapport om advokatvagter i Danmark, hvor der blev registreret 88 advokatvagter.

Selv om advokatvagterne i en rundspørge foretaget af AdvokatWatch melder om en lille stigning i antallet af henvendelser, er der samtidig flere vagter, som har droslet ned på timerne i advokatvagterne, oplyser de. Flere steder er åbningstiden ændret fra en gang om ugen til en gang om måneden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Mindre advokatkontor lukker

Det københavnske advokatfirma Adlex Advokater er ophørt pr. 1. oktober. Medstifter kaster sig over andre forretninger, mens en anden advokat fortsætter i eget navn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier