"Der har været brug for at sætte ind over for de enkelte brodne kar i advokatbranchen"

JULESERIE: Frem mod årets udgang sætter en række profiler ord på det forgange år i den juridiske verden samt deres forventninger til 2019. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skyder AdvokatWatchs juleserie i gang. Han glæder sig blandt andet over et lovforslag om forsvarsadvokater og tilsyn, der for nylig blev vedtaget. I 2019 vil han især have fokus på hjælp til voldtægtsofre.
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Hvad har været årets vigtigste begivenhed?

"Jeg er stolt af de vigtige politiske udspil om blandt andet ungdomskriminalitet og et mere nært og trygt politi, som vi har lanceret i år. Hvis jeg skal fremhæve andre begivenheder, er det glædeligt for mig, at der nu er blevet rejst en opløsningssag mod banden LTF, og at bandelederen Shuaib Khan er blevet udvist. Begge dele sender et klart signal om, at vi ikke accepterer bandernes uvæsen her i Danmark."

Hvad har været årets mest interessante jobskifte?

"Som konservativ partiformand var det klart et tab at skulle sige farvel til Brian Mikkelsen, der stoppede som erhvervsminister for at blive direktør i Dansk Erhverv. Når det er sagt, så er jeg helt sikker på, at han forsat vil gøre en kæmpe forskel for dansk erhvervsliv."

Hvilken begivenhed i branchen har fået for lidt opmærksomhed?

"Det har været tydeligt, at der har været brug for at sætte ind over for de enkelte brodne kar i advokatbranchen. Derfor er jeg glad for, at vi har fremsat et lovforslag om tilsyn med forsvarsadvokater og advokattilsyn, der er blevet vedtaget af et enigt Folketing. Jeg mener kun, at det kan være i alles interesse, at der skabes klarhed om reglerne i branchen."

Hvad har været den største udfordring for dig i dit job i år?

"Jobbet som minister byder hver dag på udfordringer og lange, travle dage. Det kan til tider være hårdt, men jeg husker også mig selv på, at jeg sidder i en ekstrem privilegeret stilling, hvor jeg har mulighed for at have direkte indflydelse på samfundet."

Hvad forventer du dig af dit job i 2019?

"Det kan ikke komme bag på nogen, at året kommer til at handle en del om forberedelserne til det det kommende folketingsvalg. Når det så er sagt, så er jeg optaget af dagsordenen om retfærdigheden for ofre. Vi har blandt andet kunne konstatere, at det simpelthen er for svært for voldtægtsofre at få ført sagerne til dom. Det er et af de fokusområder, jeg har for det kommende år."

Nyt lovforslag fjerner klageadgang til Advokatnævnet 

Justitsministeren afviser branchens bekymringer om embedsmænd i retten 

Jagten går ind på rådne advokater 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også