AdvokatWatch

Digitale testamenter får det blå stempel af Københavns Byret

Københavns Byret har testet netportalen Testavivas digitale testamenter og mener, at den opfylder "lovens formkrav". Parterne bag løsningen forventer, at den juridiske blåstempling af det digitale testamente vil "accelerere digitaliseringen på hele det arveretslige område".

Foto: /ritzau/Jonas Olufson

Skifteafdelingen under Byretten i København har nu testet netportalen Testavivas digitale testamenter og erklæret, at det opfylder "lovens formkrav". Det skriver it-koncernen KMD og Testaviva, der sammen har udviklet løsningen, i en pressemeddelelse.

"Hidtil har testator og vidner været nødsaget til at skrive under på et stykke fysisk papir med praktiske udfordringer omkring indscanning og opbevaring til følge. Men nu anerkender Københavns Byret et fuldt digitalt testamente, hvor ikke blot testators underskrift men også vidneerklæringerne er digitale," udtaler Niklas Marschall, direktør i KMD Venture, der er et datterselskab og investeringsfond i den danske it-koncern KMD, i meddelelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier fra AdvokatWatch

Bech-Bruuns økonomidirektør Martin Riber Povlsen stjal rampelyset i denne uge, da han som den seneste af en række profiler forlod advokatfirmaet. Derudover bød ugen på historier om blandt andet droppet sigtelse mod Njord og ny chef for Bruun & Hjejle.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier