AdvokatWatch

Digitale testamenter får det blå stempel af Københavns Byret

Københavns Byret har testet netportalen Testavivas digitale testamenter og mener, at den opfylder "lovens formkrav". Parterne bag løsningen forventer, at den juridiske blåstempling af det digitale testamente vil "accelerere digitaliseringen på hele det arveretslige område".

Foto: /ritzau/Jonas Olufson

Skifteafdelingen under Byretten i København har nu testet netportalen Testavivas digitale testamenter og erklæret, at det opfylder "lovens formkrav". Det skriver it-koncernen KMD og Testaviva, der sammen har udviklet løsningen, i en pressemeddelelse.

"Hidtil har testator og vidner været nødsaget til at skrive under på et stykke fysisk papir med praktiske udfordringer omkring indscanning og opbevaring til følge. Men nu anerkender Københavns Byret et fuldt digitalt testamente, hvor ikke blot testators underskrift men også vidneerklæringerne er digitale," udtaler Niklas Marschall, direktør i KMD Venture, der er et datterselskab og investeringsfond i den danske it-koncern KMD, i meddelelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier