Kammeradvokaten ville betale Plesner-advokat 458.750 kr. for to timers arbejde

Sagen mellem Kammeradvokatens formand Boris Frederiksen og advokat Kristian Elvang viser nu, at Kammeradvokaten var klar til at betale medkurator fra Plesner op mod en halv million kroner for to timers arbejde.
Boris Frederiksen, partner og formand hos Kammeradvokaten | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen
Boris Frederiksen, partner og formand hos Kammeradvokaten | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen

Op mod en halv million - eller helt præcis 458.750 kr. - for to timers arbejde. Så mange penge var Kammeradvokatens bestyrelsesformand og konkursadvokat Boris Frederiksen klar til at betale Plesner-advokat Pernille Bigaard i salær for to timers arbejde med et konkursbo, de to advokater samarbejdede om.

Det skriver Berlingske på baggrund af dokumenter fra en verserende sag i Østre Landsret.

Det er striden mellem Kammeradvokaten og advokat Kristian Elvang, der tager en ny drejning med oplysninger om salærfordeling.

Advokaterne Pernille Bigaard og Kristian Elvang var Kammeradvokatens medkuratorer på konkursboet efter en vindmøllepark, som indgik i koncernen Sandgården. I 2017 modtog de to advokater en mail fra Kammeradvokaten med sagens afsluttende dokumenter, herunder boregnskab og salærindstilling. Ifølge dokumenterne skulle Pernille Bigaard og Boris Frederiksen have hver 458.750 kr., mens Kristian Elvang skulle tildeles 52.500 kr. Det fik sidstnævnte til at protestere.

Ifølge Boris Frederiksen var salærfordelingen et forsøg på at lægge pres på Kristian Elvang for at få sat skub i afslutningsprocessen.

"Jeg vidste, at vi var uenige om fordelingen af salæret, og mailen skulle sætte skub i processen med at få sagen afsluttet. Jeg mente, at salæret skulle fordeles blandt de tre kuratorer i forhold til timeforbruget, men Kristian Elvang forlangte at få en tredjedel, selv om Kammeradvokaten havde lavet det meste af arbejdet," siger Boris Frederiksen til Berlingske og bekræfter over for avisen, at fordelingen af salæret mellem de tre kuratorer har været anderledes lige i de øvrige konkursboer i Sandgården-koncernen. 

Det foreslåede salær blev sat ned af Boris Frederiksen, som derfor mener, at mailen er "tæt på at være ligegyldig".

Kurator fremhæver e-mail i nyt angreb på Kammeradvokaten 

Advokater om branchens troværdighedsproblemer: Vi skal være mere åbne 

Kammeradvokaten spiller nøglerolle i finansspekulants skattesag 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også