AdvokatWatch

Advokatsamfundet vil kigge på retssager mod det offentlige

En arbejdsgruppe under Advokatsamfundet skal til efteråret kigge på retssager mod det offentlige herunder salærtakst i forbindelse med fri proces. Det skal udmønte sig i konkrete anbefalinger, der skal drøftes med politikerne.

Foto: Advokatsamfundet

Lighed for loven i forbindelse med retssager mod det offentlige er nu kommet på agendaen hos Advokatsamfundet. Ifølge erhvervsmediet Finans er der nu blevet nedsat en arbejdsgruppe, der til efteråret blandt andet skal se på salærtakster i forbindelse med fri proces.

Dr. jur. Frederik Waage fra Syddansk Universitet forsker i civil proces og er medlem af arbejdsgruppen under Advokatsamfundet. Han peger over for Finans på, at salærtaksten i sager om fri proces ligger så lavt, at det er et reelt problem. Det betyder nemlig, at mange advokater ikke vil føre den slags sager for borgerne.

”Vi har nedsat arbejdsgruppen, fordi vi blandt andet baseret på en afhandling fra Frederik Waage kan se indikationer på, at noget ikke er, som det bør være. Fri proces er en del af det. Men problemet rækker formentlig videre. Overordnet tyder det på, at der ikke er en processuel balance, når borgere fører sager mod offentlige myndigheder,” siger Torben Jensen, generalsekretær i Advokatsamfundet, til Finans.

I begyndelsen af næste år skal arbejdsgruppen komme med anbefalinger, og de konkrete forslag, der kommer ud af det, skal drøftes med politikerne.

En undersøgelse fra Danske Advokater og Advokatsamfundet fra 2011, som Finans refererer til, viser, at 50 pct. af advokaterne i undersøgelsen aldrig førte sager med fri proces, mens 32 pct. kun førte sagerne undtagelsesvist.

Forsvarsadvokat finder ny whistleblower-ordning "barnagtig" 

Advokatrådets nye arbejdsgruppe henter inspiration til etiske retningslinjer i USA

Advokatsamfundet går ind i sag om millionhonorarer 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier