AdvokatWatch

Medie: PWC i dialog med Kromann Reumert om samarbejde

Revisionsfirmaet PwC overvejer ifølge medie at købe sig ind i et af landets største advokatfirmaer Kromann Reumert. (Opdateret.)

Ifølge Kromann Reumerts managing partner er der ingen planer om andet end at fortsætte som hidtil.

(Artikel opdateret og rubrik ændret kl. 15.16, efter at Insidebusiness har rettet oprindelig artikel. Der er desuden tilføjet kommentar fra PWC.)

De mener det alvorligt, verdens største advokatfirmaer, når de siger, de vil have en del af kagen på det juridiske marked.

Nu kan nichemediet Insidebusiness afsløre, at PWC for nylig har været i dialog med Kromann Reumert, hvor muligheden for samarbejde er blevet drøftet.

Insidebusiness skriver, at en af mulighederne, der har været overvejet, er at betale partnerne i Kromann Reumert et betydeligt engangsbeløb og garantere løn i nogle år for at blive en del af PWC.

Tilbuddet er dog indtil videre blevet afvist af Kromann Reumerts partnere. Kromann Reumerts managing partner, Arne Møllin Ottosen, vil ikke kommentere, om der har været dialog med PWC.

"Vi har ingen aktuelle planer om andet end at fortsætte vores nuværende selvstændighed og er ikke i drøftelser om salg eller lignende," lyder det fra Arne Møllin Ottosen til Insidebusiness.

PWC afviser ligeledes, at der skulle være konkrete planer om opkøb i den danske advokatbranche.

"Vi har aldrig været i dialog med Kromann Reumert omkring opkøb eller fremsat nogen former for tilbud," udtaler Thomas Bjerre, der er partner og leder af PWC’s skatteafdeling, i en mail til AdvokatWatch. 

Tilbageholdenhed i Danmark

Mens The Big Four - EY, Deloitte, PwC og KPMG - længe har rørt på sig internationalt for at æde sig ind på advokaternes arbejdsområde, er de endnu ikke gået helt så aggressivt til værks i Danmark. Det skyldes blandt andet særlige ejerregler på området i Danmark, som blandt andet indebærer, at advokatfirmaer skal være ejet af medarbejdere i firmaet og at højst 10 pct. må være ejet af andre end advokater.

Justitsministeriet har for nyligt sat en arbejdsgruppe, der netop skulle se på mulighederne for at ændre ejerskabsreglerne og øge konkurrencen på markedet, i bero.

For mindre end to uger siden købte Deloitte UK sig ind i et amerikansk advokatfirma for netop at udvide den juridiske ben. I Danmark har blandt andre EY forsøgt at udvide den juridiske forretning indefra ved at ansætte advokater fra store advokatfirmaer til blandt andet at varetage insolvens og M&A.

Who's Who kårer Kromann Reumert til årets advokatfirma

Deloitte i UK køber amerikansk advokatfirma 

PWC-chef frygter, at revisionsbranchen løber tør for stjerner 

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier