AdvokatWatch

Ny persondatalov koster virksomheder over 8 mia. kr.

Virksomheder har i gennemsnit brugt 39.000 kr. på at forberede sig på den nye persondataforordning, viser undersøgelse.

Foto: Colourbox

Danske virksomheder har brugt over 8 mia. kr. på at forberede sig på den nye persondataforordning, der træder i kraft 25. maj. Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv ifølge Børsen.

"Det er et voldsomt højt tal. Nu har jeg arbejdet med byrder på erhvervslivet i mange år efterhånden, og ud over nye skatter har jeg aldrig oplevet så stor en byrde," siger underdirektør i Dansk Erhverv Geert Laier Christensen til Børsen.

En medlemsundersøgelse blandt 415 virksomheder fra Dansk Erhverv viser, at en gennemsnitlig virksomhed har brugt 38.772 kr. på forberedelsen af den nye datalov. Ud fra det tal anslås de samlede omkostninger for danske virksomheder til 8,1 mia. kr.

"Nogle virksomheder har været ude at købe konsulentbistand, mens de større virksomheder typisk selv har løst opgaven ved at dedikere medarbejdere til det eller ansat nogen. Det er altså løntimer, som ikke går til at producere værdi for virksomhederne," siger Geert Laier Christensen.

Store indtægter for advokater

Persondataforordningen har været en stor indtægtskilde for advokatfirmaerne sidste år og i år, i takt med at virksomhederne har søgt rådgivning for at leve op til forordningens nye krav, f.eks. om hvordan man håndterer oplysninger om kunder.

En række offentlige institutioner og private virksomheder er ifølge forordningen forpligtet til at have en såkaldt databeskyttelsesrådgiver ansat, en opgave nogle har valgt at udlicitere til advokatfirmaer. Bech-Bruun vandt for nylig opgaven som databeskyttelsesrådgiver i 12 sjællandske kommuner.

Store advokatfirmaer melder sig GDPR-klar  

Bird & Bird-partner om GDPR: Jeg har sgu aldrig set noget lignende 

Bech-Bruun vinder opgave som datarådgiver for 12 kommuner 

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier