Optimismen daler i advokatbranchen

Danske Advokaters seneste Konjunkturbarometer viser en faldende optimisme i advokatbranchen. Men forventningerne er stadig positive. 
I marts var forventningerne til forretningssituationen i advokatbranchen på sit højeste for perioden, men de høje forventninger holdt ikke ind i april. | Foto: Colourbox
I marts var forventningerne til forretningssituationen i advokatbranchen på sit højeste for perioden, men de høje forventninger holdt ikke ind i april. | Foto: Colourbox

Der har været tilfredsstillende miner i store dele af advokatbranchen over de seneste måneder, men nu daler optimismen - vel at mærke fra et højt udgangspunkt.

Det viser Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr. 2 2018.

Optimismen er faldet i advokatbranchen fra februar til april, fremgår det. Særligt den faktiske omsætning faldt i april, mens forventningerne til forretningssituationen i april også var lave.

"I perioden februar–april var der generelt meget positive forventninger i advokatbranchen. I alle tre måneder var forventningerne til omsætningen positiv (...) Dog har forventningerne til omsætningen været faldende fra februar til april," lyder det i raporten.

I marts var forventningerne til forretningssituationen på sit højeste for perioden, men de høje forventninger holdt ikke ind i april.

Forventningerne til det kommende kvartals omsætning er dog stadig særligt stor hos advokatfirmaer med mere end 50 ansatte. Virksomheder med 10-19 og 20-49 ansatte har lavere forventninger til omsætningen og beskæftigelse i perioden.

"Sammenholdt med "forventet omsætning" ses det, at advokatbranchen har positive forventninger til omsætningen i de kommende måneder, men forventningerne til omsætningen er faldende over perioden," står der i raporten.

"På samme tid sidste år var forventningerne til omsætningen en del lavere i både februar og marts, mens forventningerne i april 2017 var højere," lyder det.

Konjunkturbarometeret udkommer hvert kvartal og er baseret på advokatfirmaernes egen indrapportering til Danmarks Statistik konjunkturbarometer.

Brancheforening: Optimismen vokser blandt advokater 

Lundgrens løber hurtigere end forventet: Nåede 2019-mål i 17 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også