AdvokatWatch

Optimismen daler i advokatbranchen

Danske Advokaters seneste Konjunkturbarometer viser en faldende optimisme i advokatbranchen. Men forventningerne er stadig positive. 

I marts var forventningerne til forretningssituationen i advokatbranchen på sit højeste for perioden, men de høje forventninger holdt ikke ind i april. | Foto: Colourbox

Der har været tilfredsstillende miner i store dele af advokatbranchen over de seneste måneder, men nu daler optimismen - vel at mærke fra et højt udgangspunkt.

Det viser Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr. 2 2018.

Optimismen er faldet i advokatbranchen fra februar til april, fremgår det. Særligt den faktiske omsætning faldt i april, mens forventningerne til forretningssituationen i april også var lave.

"I perioden februar–april var der generelt meget positive forventninger i advokatbranchen. I alle tre måneder var forventningerne til omsætningen positiv (...) Dog har forventningerne til omsætningen været faldende fra februar til april," lyder det i raporten.

I marts var forventningerne til forretningssituationen på sit højeste for perioden, men de høje forventninger holdt ikke ind i april.

Forventningerne til det kommende kvartals omsætning er dog stadig særligt stor hos advokatfirmaer med mere end 50 ansatte. Virksomheder med 10-19 og 20-49 ansatte har lavere forventninger til omsætningen og beskæftigelse i perioden.

"Sammenholdt med "forventet omsætning" ses det, at advokatbranchen har positive forventninger til omsætningen i de kommende måneder, men forventningerne til omsætningen er faldende over perioden," står der i raporten.

"På samme tid sidste år var forventningerne til omsætningen en del lavere i både februar og marts, mens forventningerne i april 2017 var højere," lyder det.

Konjunkturbarometeret udkommer hvert kvartal og er baseret på advokatfirmaernes egen indrapportering til Danmarks Statistik konjunkturbarometer.

Brancheforening: Optimismen vokser blandt advokater 

Lundgrens løber hurtigere end forventet: Nåede 2019-mål i 17 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier