AdvokatWatch

Dømte advokater bidrog med mere til statskassen i 2017

Civilstyrelsen opkrævede flere bøder i 2017 end i 2016 fra advokater, der var idømt bødestraf af Advokatnævnet. Bødesummen steg samtidig med over 50 pct.

De brodne kar i advokatbranchen har bidraget med langt mere til statskassen i 2017 end i 2016. Det fremgår af tal, som Civilstyrelsen har trukket for AdvokatWatch.

Styrelsen overtog opgaven med opkrævning af de bøder, som Advokatnævnet har tildelt advokater som sanktion, af Justitsministeriets departement per 1. januar 2016.

I 2016 blev der i alt opkrævet 162 bøder til en samlet bødesum på 2,9 mio. kr. I 2017 var det tal steget til 207 bøder til en samlet sum af 4,5 mio. kr.

Advokatnævnet pointerer over for AdvokatWatch, at udviklingen i Civilstyrelsens tal ikke er ensbetydende med, at Advokatnævnet har udstedt flere bøder.

For bøder udstedt af nævnet bliver ikke nødvendigvis opkrævet i det samme år, men kan blive forskudt, hvis der eksempelvis er et retsligt efterspil.

Tallene for, hvor mange bøder Advokatnævnet udstedte i 2017, offentliggøres i beretningen i løbet af foråret, oplyser Advokatnævnets sekretariatschef, Mette Green van de Ven.

Selvom Civilstyrelsen de seneste to år har opkrævet bøder for sammenlagt 7,4 mio. kr., var det dog ikke alle pengene, der ved årets udgang var havnet i statskassen. For per 31. december 2017 var kun 4,2 mio. kr. betalt eller afskrevet, meddeler økonomichef i Civilstyrelsen, Thomas Thidemann.

For de 1,3 mio. kr. var der en gyldig grund, idet de endnu ikke var forfaldent til betaling. De resterende bøder for 1,9 mio. kr. har de dømte advokater slet og ret ignoreret. Derfor er de nu sendt videre til inddrivelsesmyndigheden, lyder det fra Civilstyrelsen.

Ny bøde til advokat med strøm af klagesager 

Flere klager over advokater

Nævnet i sjælden afgørelse: Frakender advokat hans beskikkelse  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier