AdvokatWatch

Fire nye retsbygninger står klar i Grønland

Som en del af en reform af retterne i Grønland, har de fire største byer i Grønland fået nye retsbygninger, som nu alle er taget i brug.

Nuuk og tre andre grønlandske byer har fået nye retsbygninger. | Foto: Polfoto/Sofia Busk (arkiv)

Retten i Grønland har pakket flyttekasserne og er rykket i nye lokaler i Illulissat. Dermed er fire nye retsbygninger i Grønlands fire største byer taget i brug.

Det skriver Bygningsstyrelsen på sin hjemmeside.

De fire nye kredsretter er opført på baggrund af en reform af retterne i Grønland i 2011, og de nye retsbygninger står klar i Nuuk, Ilulissat, Qaqortoq og Sisimiut. Placeringen er besluttet i samarbejde med kommende brugere og lokale myndigheder. 

I Nuuk er retsbygningen blevet ombygget og udvidet til over det dobbelte areal med en fløj med retslokaler og en fløj med kontorfunktioner og kantine.

De tre andre retsbygninger er helt nye byggerier. I alt er der bygget 4.500 m2.

Det er de to grønlandske kunstnere Gukki Nuka og Jukke Rosing, som har udsmykket bygningerne med keramik- og fotokunst. Udsmykningen er motiver fra Grønland og i overensstemmelse med rettens værdisæt.

Ville ikke være advokat: Nu trækker han på erfaring fra "den anden side af bordet"  

"Nu er branchen efter min opfattelse ikke domineret af blændende ledere"

Mere fra AdvokatWatch

Nyt EY-panel skal bane vejen for opsplitning

150 partnere luftede i sidste uge deres bekymring over revisionsfirmaets storstilede plan om at splitte rådgiver- og revisionsdelen op i to seperate firmaer. Nu skal et nyt panel sikre, at planen går gnidningsfrit igennem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier