Bech-Bruun klar med stor satsning: Åbner kontor i Asien

Advokatfirmaet Bech-Bruun åbner med ny, aggressiv strategi kontor i Asien. Firmaet sender mindst fem advokater afsted, der skal erobre store markedsandele inden for vedvarende energi, fortæller partner Peter Østergaard Nielsen i et interview med AdvokatWatch.
Advokat og partner Peter Østergaard Nielsen. | Foto: PR / Bech-Bruun
Advokat og partner Peter Østergaard Nielsen. | Foto: PR / Bech-Bruun

Der er et boomende marked for rådgivning inden for vedvarende energi, som strækker sig langt ud over Danmarks grænser og hele vejen til Asien. Den store efterspørgsel får advokatfirmaet Bech-Bruun til etablere et kontor i Asien.

Advokatfirmaet fulgte i september 2018 med storkunden Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) til New York og etablerede kontor i den amerikanske storby. Denne gang har Bech-Bruun ikke planer om at rykke med en klient, men vil derimod etablere et selvstændigt kontor, fortæller advokat og partner Peter Østergaard Nielsen i et interview med AdvokatWatch.

"Det var en stor beslutning at rykke til New York, men nu begynder det at være noget, folk forstår og kan se rationalet i. Vi har holdt vores løfter, og folk kan se, at det ikke bare er en døgnflue. Vi leverer på resultaterne, og så er det også nemmere at træffe de store investeringsbeslutninger," siger Peter Østergaard Nielsen, der er specialiseret i offshore vindenergi.

Bech-Bruuns nye Asien-kontor er ifølge Peter Østergaard Nielsen en "stor investering" for advokatfirmaet, men han vil ikke oplyse hvor stor en investering, der er tale om, da det afhænger af den endelige lokation.

Få danske advokatfirmaer etablerer sig i udlandet med eget kontor. De fleste advokatfirmaer benytter sig derimod meget af udstationeringer hos store, internationale advokatfirmaer. Kromann Reumert adskiller sig fra flokken, da det store advokatfirma har haft kontor i London de seneste 25 år.

Lun på Sydkorea

Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvor Bech-Bruuns nye Asien-kontor skal placeres, men lande som Korea, Japan, Taiwan og Australien er med i overvejelserne. Strategien har indledende været, at det skulle gå hurtigt med at etablere det nye kontor, og advokatfirmaet havde udset Sydkorea som lokation.

Men advokaterne fik kolde fødder. Da Bech-Bruun denne gang ikke følger en klient ud, er det endnu vigtigere at markedet er gunstigt nok til at kunne tiltrække nok projekter, lyder rationalet. Forventningen er nu, at firmaet åbner kontor i Asien i 2020.

"Vi ser ikke nogen grund til at vælge hurtigt, for der er ikke noget, der kan løbe fra os. Vi kan se, hvor vores klienter bevæger sig hen, og projekterne dukker op. Når vi får en fornemmelse af, at nu bliver det eksempelvis Sydkorea, så er vi klar til at træde til. Nu har vi gjort det før i Taiwan og i USA, så vores beslutningsprocesser er også blevet kortere internt, så vi kan rykke hurtigt, når det skal være," siger han.

Ambitionen er, at Bech-Bruun sender fem medarbejdere afsted. Hvor hurtigt advokatkontoret derefter mander op afhænger af antallet og størrelsen på projekterne, de får. Planen lige nu lyder på, at kontoret skal være fokuseret udelukkende på offshore vindenergi.

"Vi vil gerne være skarpe på et lille område i stedet for at tage kampen op på en bred front. Jeg vil ikke afvise, at vi kan hjælpe danske virksomheder, der skal etablere sig i Kina, Japan eller andet, men udgangspunktet for markedstilstedeværelse er en skarp offshore vind-profil," siger han.

Konkurrerer mod store, internationale firmaer

Konkurrencebilledet i Asien ser væsentlig anderledes ud end på det danske marked. Her huserer store London-baserede kontorer, ligesom firmaer fra New York begynder at gøre sit indtog. USA har dog ikke lige så lang en historik med offshore vindenergi, og har derfor været længere tid om at komme ind på markedet.

I Japan trækker man blandt andet på juridiske kræfter fra det globale advokatfirma Bird & Bird, der også er til stede med et kontor i Danmark, og engelske Linklaters. Selv om Kammeradvokaten har udtalt ambitioner om at komme ind på offshore vindenergi, har de endnu ikke rigtig gjort entré på markedet i Asien, fortæller Peter Østergaard Nielsen.

"Det er meget sjældent danske kontorer – hvis nogensinde – som vi er i konkurrence med på de store opgaver," siger han.

Peter Østergaard Nielsen ønsker ikke at oplyse navnene på advokatfirmaets klienter, men han nævner, at det er nogle af de største virksomheder, som er til stede på markedet. Af de store, etablerede spillere fra Danmark ser man blandt andet Ørsted og CIP, der blandt andet er til stede i Japan, det tyske energiselskab EON og det norske Equinor, der tidligere gik under navnet Statoil.

Bech-Bruun får også fortsat større fodfæste i Japan. De største japanske energiselskaber er Tepco, der står bag atomkraftværket Fukushima, og Obayashi.

Bech-Bruun har kontor i København, Aarhus og New York. Derudover har advokatfirmaet en enkelt jurist siddende i Shanghai, Kina, og to jurister i Taiwan. Der har desuden været enkelte jurister i Japan i en kortere periode.

Bech-Bruun vil have faste udstationeringer i Asien og USA

Bech-Bruun-regnskab undgår skrammer fra udbytttesag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også