Magnusson kigger mod inhouse-erfaring i oprustning: "De tilfører mere værdi"

Det kræver jurister, der har været på den anden side af bordet, for at imødekomme klienternes behov. Derfor lægger advokatfirmaet Magnusson i Danmark stor vægt på inhouse-erfaring i rekruttering af nye medarbejdere. Det fortæller selskabets ejere i et interview med AdvokatWatch, hvor de præsenterer nye juridiske muskler.
"Hvis man har siddet som inhouse-jurist, kender man virksomhedernes behov, og det er derfor, vi fokuserer på at tiltrække folk med de kompetencer," siger Nikolaj Juhl Hansen, partner i Magnusson. | Foto: Dan Nielsen
"Hvis man har siddet som inhouse-jurist, kender man virksomhedernes behov, og det er derfor, vi fokuserer på at tiltrække folk med de kompetencer," siger Nikolaj Juhl Hansen, partner i Magnusson. | Foto: Dan Nielsen

KØBENHAVN – Advokatfirmaet Magnusson i Danmark udvider medarbejderstaben med nye profiler, der kommer til med værdifuld inhouse-erfaring, som skal være med til at imødekomme et stigende behov hos klienterne for større forretningsforståelse blandt deres eksterne rådgivere.

Det fortæller Nikolaj Juhl Hansen og Sam Jalaei, partnere og indehavere af Magnusson Denmark, i et interview med AdvokatWatch i firmaets lokaler på Bredgade i København.

"Der er mange af vores klienter, der vil tale med folk, som forstår deres forretning. Hvis man har siddet som inhouse-jurist, kender man virksomhedernes behov, og det er derfor, vi fokuserer på at tiltrække folk med de kompetencer," siger Nikolaj Juhl Hansen og suppleres af sin kompagnon:

"Det handler om kommerciel forståelse, om at blive betroet rådgiver og om at bevæge sig væk fra den traditionelle advokatrolle. Det kræver, at man har nogle folk, som har været på den anden side af bordet og har en forståelse af, hvordan indkøbsprocessen af juridiske ydelser foregår, og hvordan vi kan skræddersy vores serviceydelser til dem til en pris, som er konkurrencedygtig," forklarer Sam Jalaei.

Nye i folden er advokat Annelise Lykke Schmidt og Uwe Rasmussen, som er beskikket advokat i Frankrig, samt Julie Jeppesen, der ansættes som fuldmægtig i afdelingen for ansættelsesret.

Derudover er advokat Tom Froberg, der sidste år skiftede til Magnusson fra en stilling som juridisk chef i den danske malingskoncern Hempel, efter knap et år på advokatkontoret midt i hovedstaden forfremmet til partner. Han bliver samtidig leder for ansættelsesret i det internationale advokatfirmas danske ben i København.

Tilfører mere værdi

Annelise Lykke Schmidt, der har en fortid hos Vestas, bliver en del af virksomhedens corporate commercial-team. Uwe Rasmussen er specialiseret inden for it- og ip-ret med erfaring fra blandt andet Microsoft og har haft sit eget advokatfirma i Frankrig. Det er planen, at Uwe Rasmussen, der er dansk jurist, får en advokatbeskikkelse herhjemme.

De får begge titel af legal director hos deres nye arbejdsgiver. Det svarer til det, som andre kontorer ville kalde specialistadvokat. Julie Jeppesen kommer fra en stilling som stud.jur. hos Finansforbundet. De er alle tiltrådt 1. august.

Magnusson i Danmark servicerer små, mellemstore og store virksomheder i både ind- og udland. Firmaet råder over advokater med erfaring fra virksomheder som blandt andre Skanska, Vestas, AIG, Codan og Hempel. Der er flere tidligere chefjurister i flokken.

"Tidligere chefjurister, men også forhenværende inhouse-jurister generelt, har en erfaring og en ekspertise, som tilfører mere værdi til vores klienter. Klienterne betaler ikke længere høje priser for generiske ydelser, og i en dynamisk branche skal man være innovativ og på forkant med udviklingen," siger Sam Jalaei.

Nikolaj Juhl Hansen peger for eksempel på, at jurister, der har været tættere på forretningen som virksomhedsjurist, ofte er villige til at tage større risici end traditionelle advokater.

"Klienterne efterspørger, at man forstår juraen som en del af en forretning, og at det er nødvendigt at løbe nogle risici for at tjene penge. Man kan ikke eliminere risiko, men som ekstern advokat har det i hvert fald tidligere handlet om at overbevise klienterne om at undgå risici. Det tjener virksomheden bare ikke penge på," siger han.

Behov for muskler

Tidligere har der ikke været en decideret leder af ansættelsesretsafdelingen hos Magnusson i Danmark, men Tom Froberg får altså nu ansvaret for at varetage og udvikle området.

"Vi har haft behov for at allokere én fuldt ud til det område, og det handler også om specialisering. Vi har brug for nogle, der har det helt oppe under neglene til daglig," siger Sam Jalaei og fortsætter:

"Første gang, de internationale klienter kommer til os, handler det meget ofte om ansættelsesret – enten for eksempel incitamentsprogrammer, masseafskedigelser eller persondata. Så vi har en stor del af vores rigtig store klienter, der er forankret i vores ansættelsesretsafdeling, og den har vi haft brug for at tilføre noget muskel for at styrke."

Nikolaj Juhl Hansen og Sam Jalaei beskæftiger sig begge med M&A, som generelt er et lukrativt forretningsområde for advokater. De peger på, at danske teknologivirksomheder er i høj kurs blandt udenlandske investorer, og tilføjelsen af Uwe Rasmussen skal også ses i det lys.

"Det er oplagt at have en som Uwe på holdet med tanke på hans ekspertise inden for it-kontrakter og ip-ret, når vi ser den store investeringslyst fra udlandet i danske teknologivirksomheder," siger Sam Jalaei. 

Mere robust i Danmark

De to partnere, der ejer advokatfirmaet ligeligt, er ikke meget for at sætte konkrete tal på, men på sigt er ambitionen at nå 30 jurister for at få en kritisk masse, der kan dække klienternes behov. Det vil i så fald være en fordobling af de nuværende omkring 15 jurister på kontoret.

"Vi kan se et behov for, at vi dækker flere og flere områder for at kunne servicere vores klienter. De enkelte retsområder – som for eksempel ansættelsesret og it-ret – er blevet langt mere komplekse, og derfor er der brug for flere kompetencer for at servicere kunderne," siger Nikolaj Juhl Hansen og tilføjer, at det også handler om at blive mere robust i Danmark.

Magnussons ledelse udpeger vedvarende energi og infrastruktur som forretningsområder, advokatfirmaet kigger ind i. Vedvarende energi er også på dagsordenen i flere advokatvirksomheder, viste en rundspørge, som AdvokatWatch foretog i april blandt landets syv største advokatfirmaer.

Derudover holder Magnusson et vågent øje med udviklingen af procesfinansiering – eller litigation funding – på det danske marked.

Litigation funding er udtryk for, at professionelle aktører finansierer søgsmål, og mens det er udbredt i lande som USA, England og Australien, er markedet herhjemme relativt nyt. Slår det igennem, kan det dog føre til flere retssager, hvorfor det kan blive et område, som advokatfirmaet vil tilføre flere ressourcer, fortæller partnerne.

Bitter strid førte til splittelse hos Magnusson: Partner er tavs om kritik

Advokat gennem 27 år brød selskabsloven: "Det er en klodsethed fra min side"

Advokatfirma med svenske rødder sætter overskud over styr 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også