Advokater ser marked i noteringer på minibørs - men First North spøger stadig

Det er med et vist forbehold, at en række M&A-advokater ser forretningspotentiale i den forestående entre af minibørsen Spotlight i Danmark.
Christian Lundgren, partner i Kromann Reumert | Foto: Kromann Reumert, PR
Christian Lundgren, partner i Kromann Reumert | Foto: Kromann Reumert, PR

Potentialet er der, men de skal se det, før de tror det.

Nogenlunde sådan kan forventningerne til minibørsen Spotlight i Danmark fra en række advokater opsummeres. 

Minibørsen - som tidligere gik under navnet AktieTorget - har stor succes i Sverige med mange børsnoteringer fra forskellige brancher. Nu kommer Spotlight Stock Market til Danmark, men liden succes for minibørsen First North ligger i baghovedet på advokaterne, når de skal vurdere potentialet for at udvide forretningsaktiviteterne med selskaber, der går efter en notering på minibørsen. 

"Vi vil alle sammen gerne have mere aktivitet på de små noteringer og på vækstmarkedet, så jeg synes, det er positivt, de prøver med det. Det hilser vi velkommen," siger M&A-advokat Christian Lundgren fra Kromann Reumert og tilføjer:

"Men det er mildt sagt ikke lykkedes særlig godt hidtil i Danmark, når man sammenligner med Sverige."

Også fra Advokatfirmaet Accura, som i år har været juridisk rådgiver for Netcompany i forbindelse med selskabets børsnotering, er M&A-advokat og partner Thomas Weincke forbeholden. Han ser ikke umiddelbart forretningspotentiale på den korte bane.

"Vi holder øje med det. Der kan være et potentiale, men det kommer meget an på, om det får en bedre fødsel og et bedre liv end First North havde. Det bliver helt afgørende," siger Thomas Weincke.

 

Thomas Weincke, partner i Accura

Samme toner lyder fra Andersen Partners, hvor partner og M&A-advokat Hans-Christian Ohrt ligeledes har First North i baghovedet, når snakken falder på minibørser. 

"Vi mangler stadig at se et gennembrud for de her mindre børser," siger Hans-Christian Ohrt. 

Men hvis Spotlight viser sig succesfuld i Danmark, ser advokaterne alligevel forretningsmuligheder i de aktiviteter, der følger med. Det afhænger med andre ord af, hvordan de første noteringer udspiller og udvikler sig.

"Jeg vil stadig mene, at det er interessante opgaver at få – også selvom der ikke nødvendigvis er de samme summer involveret, som i de store børsnoteringer," siger Hans-Christian Ohrt fra Andersen Partners og fortsætter: 

"Det andet aspekt er, når man skal ind og rådgive en klient om investering i sådanne selskaber. I den forbindelse skal man selvfølgelig gøre sig klart, at der ikke er og ikke vil være den samme omsættelighed i de her papirer. Omvendt har vi set eksempler på, at nogle selskaber gør det godt, og man kan tjene rigtig mange penge, netop fordi der ikke har været den store konkurrence om at købe op i aktien, så man er kommet billigt til dem."

Foto: PR
Foto: PR

Hans-Christian Ohrt, partner i Andersen Partners.

Christian Lundgren fra Kromann Reumert, som senest var juridisk rådgiver for Falck i forbindelse med salget af datterselskabet Falck Safety Services og blandt andet har været med til at børsnotere Ørsted og Matas, er heller ikke helt afvisende over for forretningsmulighederne.

"Det kan godt være et marked for Kromann Reumert under de rigtige omstændigheder, men jeg ville se nogle udfordringer ved det," siger Christian Lundgren og tilføjer, at det ville kræve en helt unik case og et længerevarigt samarbejde, hvis Kromann Reumert skulle tage en virksomhed på en minibørs som Spotlight:

"Vi vil kaste os ind i det, hvis vi virkelig tror på projektet, på virksomheden og på menneskene bag. Så vil vi være nødt til at se det som en del af en investering i at komme med på en rejse med en virksomhed, som vi ville tro på."

Christian Lundgren tilføjer, at han ville sætte de samme kvalitetsnormer for arbejdet med et mindre selskab på en mindre børs, som han gør med store selskaber, der bliver børsnoteret.

Netop arbejdsbyrden med mindre børsnoteringer kan blandt andet rent økonomisk blive en udfordring for advokaterne, fordi der – alt andet lige – ikke er de samme beløb i børsnoteringer af mindre selskaber, som der er i de store noteringer. 

"Problemet med det arbejde er, at det kan være næsten ligeså komplekst som på de store sager. Man kan jo ikke lave det 50 procent," siger Thomas Weincke.

Accura-partneren understreger, at det kræver et selskab med de rette forudsætninger for at gå på børsen, før han vil kaste sig ud i opgaven.

"Det vil være attraktivt, hvis et selskab har kvaliteten til at tiltrække sig penge fra en bred kreds af investorer – altså egner sig til at være børsnoteret. Det har været problemet tidligere, at selskaber ikke har haft kulturen og DNA'et til at være det," siger Thomas Weincke.

Advokatfirmaer sender blomster til Frankrig 

Accura: M&A-markedet fortsætter i overhalingsbanen

Advokaterne ruster op i et hedt opkøbsmarked

Her er advokatfirmaerne, der styrer de danske børsnoteringer 

Lundgrens opruster igen: Snupper M&A-profiler fra konkurrent  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også