AdvokatWatch

Advokat blandt ti tiltalte i sag om fusk med fiskekvoter

Fisker, advokat og revisor er blandt de tiltalte i kvotesag, hvor 231 mio. kr. kræves konfiskeret.

Nettet strammes om ti personer, der nu er tiltalt i sag om fusk med fiskekvoter. | Foto: Aleksander Klug

En fisker, som anses som hovedmand, en advokat, en revisor samt flere påståede stråmænd er blevet tiltalt i den såkaldte kvotesag om fiskekvoter.

Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – også kendt som Bagmandspolitiet – der har rejst tiltalen.

I alt er ti personer blevet tiltalt.

I sagen kræver anklagemyndigheden en bødestraf, samt at 231.998.771,69 kroner skal konfiskeres. Det er altså det beløb, som anklagemyndigheden mener, at der er kommet ud af den påståede forbrydelse.

Anklagemyndigheden ønsker endnu ikke at fortælle, hvor stor en bøde den vil kræve.

Der er krav om, at tre af de tiltalte frakendes retten til at drive og udøve deres erhverv som henholdsvis fisker, som advokat og som revisor.

Foruden de tre er de tiltalte personer, som ifølge anklagemyndigheden er stråmænd. Det fortæller Per Fiig, der er fungerende statsadvokat for SØIK.

"Det har været personer, som efter anklagemyndighedens opfattelse har været indsat i selskaber, som har ejet fiskekvoter."

"Men de har været indsat som ledende medlemmer i selskaber, som de reelt ikke har haft nogen indflydelse på."

"Derfor er det vores opfattelse, at de har været indsat som stråmænd, og at det reelt er denne ene fisker, som har ejet for mange kvoter," siger Per Fiig til Ritzau.

Den fisker, der anses for at være hovedmand, er tiltalt for overtrædelse af kvotekoncentrationsreglerne sammen med de øvrige tiltalte personer.

En revisionsvirksomhed og en advokatvirksomhed er desuden tiltalt i sagen.

SØIK oplyser ikke navnene på virksomhederne eller fiskeren.

Sagen blev anmeldt til Nordjyllands Politi i 2017. I 2018 overtog SØIK sagen, og der er foretaget ransagninger hos en række sigtede.

Per Fiig fortæller, at der har været en omfattende efterforskning i sagen.

"Vi har haft en længerevarende efterforskning i SØIK, som begyndte i 2018. Vi har indhentet et omfattende materiale, som har været med til at belyse, om fiskekvotereglerne kunne være overtrådt."

"Det er så vores vurdering, at der nu er grundlag for at rejse tiltale i sagen," siger Per Fiig.

Sagen er endnu ikke berammet ved retten.

Bagmandspolitiet kører på ottende måned uden permanent chef

Vicestatsadvokat er politianmeldt for ulovlig kontakt med vidne

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Advokatfirmaet Storm oplevede heftig bølgegang i 2020, og årsregnskabet skyllede i denne uge i land med alvorlig slagside. Derudover kunne landets virksomheder berette om voksende juridiske afdelinger, mens Bech-Bruun fortalte om nyt life science-initiativ.

Advokater tror på endnu et rekordår i år

Advokatbranchen er kommet relativt flyvende ind i 2021, og derfor forventer branchen at levere endnu en rekordomsætning i år. Det er ikke mindst virksomhedstransaktionerne, der får indtjeningen til at vælte ind i de store firmaer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier