Forsvarsadvokat for Britta Nielsen får bøde

Advokaten Nima Nabipour, der agerede forsvarsadvokat for Britta Nielsen, har fået en bøde af Advokatnævnet for at have tilsidesat god advokatskik.
Nima Nabipour har fire uger til at indbringe Advokatnævnets afgørelse for retten. | Foto: Jens Dresling
Nima Nabipour har fire uger til at indbringe Advokatnævnets afgørelse for retten. | Foto: Jens Dresling

Advokat Nima Nabipour pålægges en bøde til statskassen på 40.000 kr.

Sådan lyder konklusionen fra Advokatnævnet efter en sag, der løber fra 2018-2019, hvor en af Nabipours klienter har klaget over advokatens adfærd.

Nima Nabipour er nok mest kendt for at være forsvarsadvokat for Britta Nielsen, som i februar blev idømt seks år og seks måneders fængsel for at have svindlet Socialstyrelsen for 117 mio. kr.

Men advokaten driver også et mindre advokatfirma i København under navnet Nima N Advokatfirma – blandt andet med specialerne strafferet, selskabsret, fast ejendom og udlændingeret.

Her forsøgte en kvinde, der i kendelsen er anonymiseret, i maj 2018 at få hjælp fra Nima Nabipour til at klage til politiet over en afgørelse i en voldssag samt at få sagen genoptaget.

Klagen fra klienten går blandt andet på, at Nima Nabipour ikke har varetaget klientens interesser ved blandt andet at overskride fristen for at indgive en klage over politiets afgørelse, der førte til, at politiet afviste klagen.

Hun kritiserer desuden Nima Nabipour for at trække sagen i langdrag, og her hæfter klienten sig ved, at hun ikke har kunnet få fat i Nabipour trods mindst 150 telefonopkald og e-mails.

Forsvarer Nima Nabipour ved domafsigelsen i Britta Nielsen-sagen ved Københavns Byret. | Foto: Aleksander Klug
Forsvarer Nima Nabipour ved domafsigelsen i Britta Nielsen-sagen ved Københavns Byret. | Foto: Aleksander Klug

Nima Nabipour argumenterer derimod over for Advokatnævnet, at han har udarbejdet klagen til politiet i god tid inden klagefristen.

Nabipour var dog midt i processen ved at opstarte sit eget advokatkontor, og da hans og hans sekretærs mailkonti og mobiltelefoner blev afleveret i forbindelse med opsigelsen, har han ingen dokumentation på, at klagen blev sendt.

Ifølge politiet er klagen aldrig nået frem. Nabipour giver desuden udtryk for, at advokatkontoret løbende har været i kontakt med klienten.

I afgørelsen fra Advokatnævnet fremgår det, at Nima Nabipour ikke har varetaget klientens interesse "på behørig vis", og han har dermed groft tilsidesat god advokatskik.

Nima Nabipour har fire uger til at indbringe Advokatnævnets afgørelse for retten. AdvokatWatch har rettet henvendelse til Nabipour for at få en kommentar fra advokaten, men han er ikke vendt tilbage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også