AdvokatWatch

Byret indleder stor nævningesag trods coronaudfordringer

En drabssag med to tiltalte og nævningeting begynder ved Retten i Herning onsdag. "Vi har taget vores forholdsregler," siger retspræsident om at starte en nævningesag i coronatider.

Flere retter har påpeget, at man ikke har pladsen til at afvikle nævningesager pga. de sundhedsfaglige retningslinjer. | Foto: Claus Bonnerup

Retten i Herning tager onsdag 29. april hul på en større straffesag, hvor to mænd står tiltalt for manddrab. Sagen bliver afgjort ved nævningeting, og det er dermed et sjældent eksempel på, at nævningesager kan gennemføres i coronatider.

"Det er en sag af højeste prioritet, som vi ikke ville udskyde længere. Den var oprindeligt berammet til en gang midt i nedlukningen, og vi var lige ved at udskyde den endnu en gang, da regeringen meldte ud, at retterne ville genåbne," siger Steen Friis Nielsen, retspræsident ved Retten i Herning, til AdvokatWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier