AdvokatWatch

Byret indleder stor nævningesag trods coronaudfordringer

En drabssag med to tiltalte og nævningeting begynder ved Retten i Herning onsdag. "Vi har taget vores forholdsregler," siger retspræsident om at starte en nævningesag i coronatider.

Flere retter har påpeget, at man ikke har pladsen til at afvikle nævningesager pga. de sundhedsfaglige retningslinjer. | Foto: Claus Bonnerup

Retten i Herning tager onsdag 29. april hul på en større straffesag, hvor to mænd står tiltalt for manddrab. Sagen bliver afgjort ved nævningeting, og det er dermed et sjældent eksempel på, at nævningesager kan gennemføres i coronatider.

"Det er en sag af højeste prioritet, som vi ikke ville udskyde længere. Den var oprindeligt berammet til en gang midt i nedlukningen, og vi var lige ved at udskyde den endnu en gang, da regeringen meldte ud, at retterne ville genåbne," siger Steen Friis Nielsen, retspræsident ved Retten i Herning, til AdvokatWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fortsat godt gang i ejendomsmarkedet

Ejendomsadvokater kan glæde sig over, at volumen for professionelle ejendomshandler i årets første seks måneder ifølge nye tal næsten er på niveau med samme periode i 2021, der slog alle rekorder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier