AdvokatWatch

Domstolsdirektør: Store retssager kan måske først afvikles efter sommerferien

Nævningesager er prioriteret højest i retternes genåbning. Mangel på plads i retssalene kan dog spænde ben for afviklingen, siger Domstolsstyrelsens direktør i et interview med AdvokatWatch. Der kan gå måneder, før en løsning er fundet.

Domstolsstyrelsens plan for genåbningen af retterne indeholder en prioriteringsliste, hvor forskellige typer sager er inddelt i fem kategorier. I kategori 1 - de sager der haster mest - finder man arrestant- og nævningesager. | Foto: Per Johansen/Domstolsstyrelsen/PR

Små retssale kan betyde, at store nævningesager ikke kan afvikles. Det erkender Domstolsstyrelsen, der lørdag offentliggjorde en plan for retternes genåbning, hvor nævningesager er prioriteret øverst af alle typer sager.

"Det kan være svært at afvikle store straffesager på grund af pladsmangel. Det kan betyde, at retterne er nødt til at prioritere anderledes, end vi har lagt op til i planen," siger Kristian Hertz, direktør for Domstolsstyrelsen, til AdvokatWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier