AdvokatWatch

Domstolsdirektør: Store retssager kan måske først afvikles efter sommerferien

Nævningesager er prioriteret højest i retternes genåbning. Mangel på plads i retssalene kan dog spænde ben for afviklingen, siger Domstolsstyrelsens direktør i et interview med AdvokatWatch. Der kan gå måneder, før en løsning er fundet.

Domstolsstyrelsens plan for genåbningen af retterne indeholder en prioriteringsliste, hvor forskellige typer sager er inddelt i fem kategorier. I kategori 1 - de sager der haster mest - finder man arrestant- og nævningesager. | Foto: Per Johansen/Domstolsstyrelsen/PR

Små retssale kan betyde, at store nævningesager ikke kan afvikles. Det erkender Domstolsstyrelsen, der lørdag offentliggjorde en plan for retternes genåbning, hvor nævningesager er prioriteret øverst af alle typer sager.

"Det kan være svært at afvikle store straffesager på grund af pladsmangel. Det kan betyde, at retterne er nødt til at prioritere anderledes, end vi har lagt op til i planen," siger Kristian Hertz, direktør for Domstolsstyrelsen, til AdvokatWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier