AdvokatWatch

Bech-Bruuns advokat: "Det er vildledende og i strid med de faktiske forhold"

Det er grove og usande anklager, som Kammeradvokaten på vegne af Skattestyrelsen har rettet mod Bech-Bruun, lyder det fra advokatfirmaets advokat ifølge Berlingske.

Bruun & Hjejles bestyrelsesformand, Ole Spiermann, er blevet udpeget til at være Bech-Bruuns advokat af advokatfirmaets forsikringsselskab. | Foto: Jonas Olufson

Bech-Bruuns forsikringsselskab har udpeget Ole Spiermann som firmaets advokat. Han afviser ligesom advokatfirmaet på det kraftigste, at der er noget at komme efter, hvad angår det erstatningskrav på omkring 750 mio. kr., som Kammeradvokaten på vegne af Skattestyrelsen har sendt til Bech-Bruun. 

I et svar til Kammeradvokaten, som Berlingske har læst, kalder Ole Spiermann, der er bestyrelsesformand i Bruun & Hjejle, hvor han leder firmaets procesafdeling, blandt andet Kammeradvokatens anklager for grove og usande.

"Det er vildledende og i strid med de faktiske forhold, når det i krævebrevet anføres, at Bech-Bruun rådgav North Channel Bank om "de handler, der senere påførte Skatteforvaltningen et tab på mere end kr. 1,1 mia.", og at Bech-Bruun havde "en væsentlig rolle i forbindelse med tilrettelæggelsen af svindel-setuppet i NCB"," skriver Ole Spiermann ifølge Berlingske i sit svar til Kammeradvokaten.

Erstatningskravet bygger på Bech-Bruuns rådgivning af den tyske bank North Channel Bank, der sidste år erkendte groft bedrageri og medvirken til svindel for 1,1 mia. kr. i udbyttesagen. Sagen har blandt andet fået flere kommuner til at genoverveje deres aftaler med Bech-Bruun som direkte konsekvens af millionkravet.

Millionkrav i udbyttesag får kommuner til at genoverveje aftaler med Bech-Bruun

Politiker undrer sig over Bech-Bruun: "De fleste advokater var vendt rundt på hælene"

Professor ser lighed mellem millionkrav mod Bech-Bruun og 90'ernes selskabstømning 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier