AdvokatWatch

Bech-Bruuns advokat: "Det er vildledende og i strid med de faktiske forhold"

Det er grove og usande anklager, som Kammeradvokaten på vegne af Skattestyrelsen har rettet mod Bech-Bruun, lyder det fra advokatfirmaets advokat ifølge Berlingske.

Bruun & Hjejles bestyrelsesformand, Ole Spiermann, er blevet udpeget til at være Bech-Bruuns advokat af advokatfirmaets forsikringsselskab. | Foto: Jonas Olufson

Bech-Bruuns forsikringsselskab har udpeget Ole Spiermann som firmaets advokat. Han afviser ligesom advokatfirmaet på det kraftigste, at der er noget at komme efter, hvad angår det erstatningskrav på omkring 750 mio. kr., som Kammeradvokaten på vegne af Skattestyrelsen har sendt til Bech-Bruun. 

I et svar til Kammeradvokaten, som Berlingske har læst, kalder Ole Spiermann, der er bestyrelsesformand i Bruun & Hjejle, hvor han leder firmaets procesafdeling, blandt andet Kammeradvokatens anklager for grove og usande.

"Det er vildledende og i strid med de faktiske forhold, når det i krævebrevet anføres, at Bech-Bruun rådgav North Channel Bank om "de handler, der senere påførte Skatteforvaltningen et tab på mere end kr. 1,1 mia.", og at Bech-Bruun havde "en væsentlig rolle i forbindelse med tilrettelæggelsen af svindel-setuppet i NCB"," skriver Ole Spiermann ifølge Berlingske i sit svar til Kammeradvokaten.

Erstatningskravet bygger på Bech-Bruuns rådgivning af den tyske bank North Channel Bank, der sidste år erkendte groft bedrageri og medvirken til svindel for 1,1 mia. kr. i udbyttesagen. Sagen har blandt andet fået flere kommuner til at genoverveje deres aftaler med Bech-Bruun som direkte konsekvens af millionkravet.

Millionkrav i udbyttesag får kommuner til at genoverveje aftaler med Bech-Bruun

Politiker undrer sig over Bech-Bruun: "De fleste advokater var vendt rundt på hælene"

Professor ser lighed mellem millionkrav mod Bech-Bruun og 90'ernes selskabstømning 

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier