AdvokatWatch

Professor ser lighed mellem millionkrav mod Bech-Bruun og 90'ernes selskabstømning

Der er tydelige ligheder mellem udbytteskandalen og 90'ernes selskabstømmersager, hvor en række rådgivere blev idømt store erstatningskrav. Skattestyrelsen har utvivlsomt studeret selskabstømmersagerne nøje, inden man besluttede at rejse en erstatningssag mod Bech-Bruun, lyder det fra en professor i skatteret.

"Jeg tror, at det ender med at være Højesteret, der tager stilling til dette spørgsmål. Ligesom det var tilfældet i selskabstømmersagerne," siger Jan Pedersen, professor i skatteret ved Aarhus Universitet. | Foto: Jens Dresling

Den tidligere skatteminister Ole Stavad (S) lagde ikke skjul på sin harme, da han betegnede selskabstømmersagerne i 1990'erne som "Danmarkshistoriens største tyveri."

Betegnelsen har dog fået kamp til stregen af udbytteskandalen, hvor skattevæsnet formodentlig er blevet snydt for mere end 12 mia. kr. - mod 2 mia. kr. i selskabstømmersagerne. Alligevel er det værd at se nærmere sagerne fra 90'erne, for det kan fortælle os en del om de verserende erstatningssager, som staten har rejst.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier