AdvokatWatch

Professor ser lighed mellem millionkrav mod Bech-Bruun og 90'ernes selskabstømning

Der er tydelige ligheder mellem udbytteskandalen og 90'ernes selskabstømmersager, hvor en række rådgivere blev idømt store erstatningskrav. Skattestyrelsen har utvivlsomt studeret selskabstømmersagerne nøje, inden man besluttede at rejse en erstatningssag mod Bech-Bruun, lyder det fra en professor i skatteret.

"Jeg tror, at det ender med at være Højesteret, der tager stilling til dette spørgsmål. Ligesom det var tilfældet i selskabstømmersagerne," siger Jan Pedersen, professor i skatteret ved Aarhus Universitet. | Foto: Jens Dresling

Den tidligere skatteminister Ole Stavad (S) lagde ikke skjul på sin harme, da han betegnede selskabstømmersagerne i 1990'erne som "Danmarkshistoriens største tyveri."

Betegnelsen har dog fået kamp til stregen af udbytteskandalen, hvor skattevæsnet formodentlig er blevet snydt for mere end 12 mia. kr. - mod 2 mia. kr. i selskabstømmersagerne. Alligevel er det værd at se nærmere sagerne fra 90'erne, for det kan fortælle os en del om de verserende erstatningssager, som staten har rejst.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier