Landsret idømmer Hesalight-stifter syv års fængsel

Østre Landsret finder Hesalight-stifter skyldig i strafbare forhold for yderligere 200 millioner kroner.
Østre Landsret har idømt Hesalight-stifter Lars Nørholt syv års fængsel. | Foto: Jens Dresling
Østre Landsret har idømt Hesalight-stifter Lars Nørholt syv års fængsel. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Østre Landsret har torsdag idømt Hesalight-stifter Lars Nørholt syv års fængsel for grov økonomisk kriminalitet.

Dommen er blandt de hårdeste domme for økonomisk kriminalitet i nyere tid. Der var blandt andet rejst tiltale for groft bedrageri.

Landsrettens dom er overordnet en stadfæstelse af byrettens dom, hvor han også blev idømt syv års fængsel.

I byretten blev Nørholt dømt for godt 400 millioner kroner. Men i landsretten er han kendt skyldig i strafbare forhold for yderligere omkring 200 millioner kroner.

Lars Nørholt ankede med det samme byrettens dom, da han i januar sidste år blev idømt syv års fængsel. Han har krævet at blive frifundet i sagen.

Kriminaliteten handler ifølge Bagmandspolitiet især om, at pensionskasser og andre investorer i den grad blev ført bag lyset.

Blandt ofrene skulle være Pensam, Pension Danmark, Captar og andre.

Hesalight ville sælge løsninger med LED-lamper til kunder i ind- og udland. Væksten vakte opsigt. På et tidspunkt hyldede daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) Hesalight for at være en grøn vækstvirksomhed.

I byretten blev Lars Nørholt også idømt en tillægsbøde på godt 15 millioner kroner samt frataget retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed indtil videre.

Han fik også konfiskeret et betydeligt millionbeløb, dels hos Nørholt selv, dels hos hans ægtefælle samt hos et spansk selskab.

Overordnet er landsrettens dom en stadfæstelse af byrettens, skriver Østre Landsret i en pressemeddelelse.

"Fængselsstraffen, tillægsbøden og rettighedsfrakendelsen blev stadfæstet, mens der for så vidt angår konfiskationen ud over et stort millionbeløb blev konfiskeret to ejendomme på Mallorca," skriver landsretten.

Lars Nørholts forsvarer fortæller, at den tidligere Hesalight-stifter er rystet over landsrettens dom.

"Han er selvfølgelig rystet over resultatet. Men vi skal have lejlighed til at læse dommen igennem, før vi kommer med eventuelle yderligere kommentarer," siger advokaten.

Tidligere på ugen afgjorde Retten i Roskilde en civil sag, hvor konkursboet efter Hesalight krævede erstatning fra den tidligere ledelse.

Her blev Lars Nørholt sammen med bestyrelsesformand Lars Christian Jørgensen, bestyrelsesmedlem Martin Kent Nielsen og revisor Frank Bergmann dømt til at betale 200 millioner kroner i erstatning til konkursboet.

Ledelse i Hesalight dømmes i erstatningssag om 200 millioner

Landsretter tager hul på spektakulære sager om økonomisk kriminalitet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også