AdvokatWatch

Bagmandspolitiet beslaglægger millionejendom i London i sag om udbytteskat

Bagmandspolitiet (Søik) har inddraget en ejendom til ca. 130 mio. kr., der tilhører en af de mistænkte i sagen om udbytteskat.

Søik | Foto: Lars Krabbe

En ejendom i nærheden af Hyde Park i London er blevet beslaglagt af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - også kendt som Bagmandspolitiet.

Ejendommen er omkring 130 millioner kroner værd og tilhører en af de mistænke i den omfattende sag om udbytteskat.

Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

I forbindelse med udbyttesagen formodes den danske stat at være blevet svindlet for i alt 12,7 milliarder kroner i form af uberettiget refusion af udbytteskat.

Med inddragelsen af ejendommen i London har Bagmandspolitiet beslaglagt værdier for mere end tre milliarder kroner i sagen om udbytteskat.

Det oplyser statsadvokat Kirsten Dyrman fra Søik.

"Søik arbejder benhårdt på, at så mange midler som muligt vender tilbage til den danske statskasse. Det er et meget omfattende arbejde, der endnu ikke er færdigt."

"Men det er vigtigt, at vi – mens vi efterforsker, om personer kan straffes i sagen – samtidig får beslaglagt så mange værdier som overhovedet muligt," siger Kirsten Dyrman i pressemeddelelsen.

Aktiver kan realiseres

Det fremgår ikke, hvem ejeren af den beslaglagte ejendom er.

De værdier, der er beslaglagt i udbyttesagen, er foreløbige. Det betyder, at der ved en eventuel straffesag vil blive taget endelig stilling til, hvad der skal ske med værdierne.

Hvis de danske myndigheder ved en straffesag får værdierne konfiskeret, kan aktiverne realiseres, og herefter kan pengene tilfalde den danske statskasse.

Efterforskningen af muligt bedrageri med udbytteskat begyndte i 2015 efter anmeldelser fra de danske skattemyndigheder.

Søik efterforsker flere netværk af personer og selskaber, der har været involveret i tilbagesøgning af udbytteskat fra den danske stat.

Efterforskningen foregår i flere spor og omfatter et sagskompleks med en række selvstændige sager.

Derfor har Søik nedsat flere efterforskningshold, som får bistand fra blandt andet skattemyndighederne og internationale samarbejdspartnere.

Den formodede svindel med udbytteskat er ikke kun gået ud over den danske statskasse. En række europæiske lande menes at være blevet franarret store milliardbeløb.

Således er sagen om bedrageri om udbytteskat også løbende blevet afdækket af medier og journalister fra flere lande.

/ritzau/

Omstridt forlig med skattesnydere var lovligt

Medie: Bagmandspolitiet står til hård kritik for hvidvaskindsats

Skats sammenbrud koster staten 300 mio. kr. ekstra om året i advokatbistand 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier