Syv bankkrak har sendt 172 mio. kr. til kuratorer

Syv konkursboer efter finanskrisen har indtil videre givet Kammeradvokaten og medkuratorer 172 mio. kr. i salærer. Flere af boerne er endnu uafsluttet.
Formand for Poul Schmith, Boris Frederiksen | Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Formand for Poul Schmith, Boris Frederiksen | Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

En gennemgang af cirkulæreskrivelser og acontobegæringer for syv banker, der gik konkurs i forbindelse med finanskrisen viser, at Poul Schmith, bedre kendt som Kammeradvokaten, har været med til at hive 172 mio. kr. hjem til kuratorer for 74.616 timers arbejde. Det skriver Ekstra Bladet.

De tre topscorere er Amagerbanken, som gik konkurs i 2011 og gav kurator Boris Frederiksen fra Poul Schmith og Jørgen Holst fra Holst Advokater et samlet salær på 96 mio. kr. Capinordic krakkede i 2010, og salæret lyder indtil videre på knap 22 mio. kr., mens Fjordbank Mors indtil videre har kostet 19,2 mio. kr. i salær til kuratorer.

"Der er tale om en række enkeltsager, der i enhver henseende er usædvanlige og som udspringer af finanskrisen, hvor der var mange store sager. Vi fik vores del heraf, mens andre fik deres del af disse sager. Hvis du laver en tilsvarende øvelse på de andre store kontorer og deres store sager i samme periode, vil du få et billede, der ikke er meget forskelligt,' skriver han i et mailsvar til Ekstra Bladet.

Konkurrenter i kuratorpanel vil have del i sager forbeholdt Kammeradvokaten: Vi kan godt løse "komplicerede" opgaver 

Kuratel med prominente advokater rygende uenige: Nu vil kurator gå til politiet

Trods flere spekulationer: Poul Schmith er ikke det største advokatfirma målt på omsætning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også