AdvokatWatch

Kommune anker nederlag i skattesag til Højesteret

Gentofte Kommune vil have strid med Skattestyrelsen afprøvet i Højesteret, efter kommunen i sidste uge led nederlag i Østre Landsret i en sag om dødsboskatter, som hidtil har kostet kommunen 1,7 mio. kr. i advokatregninger.

Borgmester i Gentofte Kommune, Hans Toft (K). | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Gentofte Kommune anker landsrettens afgørelse i en skattesag mod Skattestyrelsen, der handler om skæringsdato for indberetning om dødsboer.

Det skriver Villabyerne.

Sagen drejer sig om 71 dødsboer, hvor Gentofte Kommune ikke har fået andel i dødsboskatten. Dermed går kommunen glip af 16,4 mio. kr. i dødsboskatter, hvorfor kommunen har lagt sag an mod Skattestyrelsen. I Østre Landsret fik Gentofte Kommune imidlertid ikke medhold i striden med Skattestyrelsen, da afgørelsen faldt i sidste uge.

"Jeg vil mandag indstille til Økonomiudvalget og herefter til Kommunalbestyrelsen, at Gentofte Kommune anker dommen. Den er principiel og endnu et eksempel på meget velbegrundet manglende tillid til SKAT, og derfor skal vi naturligvis prøve den ved Højesteret," skriver borgmester Hans Toft (K) til lokalmediet, hvor han samtidig oplyser, at kommunen indtil videre har modtaget advokatregninger på 1,7 mio. kr. i forbindelse med sagen.

Hans Severin Hansen, der er partner og leder af afdelingen for skatter og afgifter i advokatfirmaet Plesner, førte sagen for Gentofte Kommune i Østre Landsret, mens Kammeradvokaten i form af advokaterne Steffen Sværke og Tim Holmager repræsenterede Skattestyrelsen.

Bech-Bruun trækker Skatteministeriet i retten

Horten kan blive ramt af erstatningskrav i sag om vejstriber

Kromann Reumert og Adecco taber skattesag i landsretten 

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier