AdvokatWatch

Medie: IT factory-revisorer risikerer at betale tocifret millionbeløb i erstatning

Revisorerne, der godkendte regnskaber i IT Factory, står til at betale en erstatning på 62 mio. kr. til aktionæren Peter Sølbeck, skriver Berlingske.

Foto: PR.

Revisionsfirmaet KPMG har den seneste tid skulle forsvare sin godkendelse af regnskaber i IT Factory i Østre Landsret. KPMG er blevet stævnet af en mindre aktionær i IT Factory, Peter Sølbeck, og hans investeringsselskab Sølco kræver 35 mio. kr.

Landsrettens dommere har nu tilkendegivet over for parterne, at revisorerne taber sagen og skal betale en erstatning på 62 mio. kr. til Peter Sølbeck og Sølco, skriver Berlingske.

"Det er en usædvanlig stor erstatning, og hele sagskomplekset var usædvanligt stort – måske danmarkshistoriens største enkeltstående klassiske svindelsag," siger professor i økonomi og ledelse ved Aalborg universitet Per Nikolaj Bukh, til Berlingske.

Parterne skal nu beslutte, om de vil have en endelig dom, som kan ankes. Ifølge mediet vil landsretten fratrække 1,5 mio. kr., som investeringsselskabet Sølco modtog i udbytte af aktierne. Erstatningen når dog alligevel op på 62 mio. kr., når omkostninger til sagen samt renter for den mellemliggende periode er lagt oven i.

Det er advokat Søren Lundsgaard, som har ført sagen for KPMG-revisorerne. Søren Lundsgaard er advokat og partner på det mindre advokatkontor Lundsgaard & Partnere, der kalder sig en "litigation boutique" med speciale i rets- og voldgiftssager.

Ingen af retssagens parter har ønsket at kommentere tilkendegivelsen over for Berlingske.

KPMG skal forsvare sig i retten om IT Factory-regnskaber

13 franske advokater forlader KPMG og vender tilbage til advokatfirma  

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier