13 franske advokater forlader KPMG og vender tilbage til advokatfirma

Hele 13 advokater fra rådgivnings- og revisionskæmpen KPMG i Frankrig er vendt tilbage til deres tidligere arbejdsplads i advokatfirmaet Fidal.
Foto: PR.
Foto: PR.

Rådgivnings- og revisionsgiganten KMPG i Frankrig har mistet 13 advokater, som er rykket tilbage til advokatfirmaet Fidal, som de forlod til fordel for KMPG tidligere på året.

Det skriver branchemediet Legalweek.

De 13 advokater var en del af de 144, heraf 26 partnere, der tidligere på året gik fra Fidal til KPMG i en omfattende manøvre. De to virksomheder havde en samarbejdsaftale, men advokatfirmaet havde næppe forestillet sig at miste 144 advokater i det samarbejde. Fidal kræver nu kompensation fra KMPG.

Verdens fire største revisionsvirksomheder – KPMG, Deloitte, PWC og EY – har ikke ubetydelige juridiske afdelinger, og sidste år købte Deloitte UK sig ind i et amerikansk advokatfirma for at udvide det juridiske ben. KPMG har mere end 2000 jurister ansat på verdensplan, og i sommer meddelte virksomheden, at man ønsker at vokse "signifikant" i USA og Asien.

Det franske advokatfirma Fidal har omkring 1450 advokater ansat.

I Danmark arbejder revisionsbranchen også på at få et ben inden for på markedet for juridiske ydelser. Mindre afdelinger er så småt begyndt at bevæge på sig i de fire store revisionsvirksomheder, mens både revisorer og advokater afventer konkurrencemyndighedernes analyse af markedet, som skulle være klar inden årsskiftet.

Sidste år skrev Insidebusiness, at PWC i Danmark havde været i dialog med advokater fra et af landets største advokatfirmaer i form af Kromann Reumert. PWC afviste dog og sagde, at virksomheden aldrig havde været i dialog med Kromann Reumert "omkring opkøb eller fremsat nogen former for tilbud".

"Big Four" vil konkurrere med de største advokatkontorer og sigter efter legaltech

Advokatsamfundet: Prisen for konkurrence må ikke være retssikkerhed  

KPMG skal forsvare sig i retten om IT Factory-regnskaber 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også