AdvokatWatch

Staten sender tidligere Amagerbanken-ledelse advokatregning på 34 mio. kr.

Syv af de otte tidligere ledelsesmedlemmer i Amagerbanken, der har indgået forlig med Finansiel Stabilitet, har lånt penge af staten til advokatbistand under sagen. De penge skal tilbagebetales nu.

Kent Madsen, direktør i Silkeborg IF, er blandt de tidligere ledelsesmedlemmer i Amagerbanken, der skylder stasten penge for advokatbistand. | Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Otte medlemmer af Amagerbankens tidligere ledelse har indgået forlig med Finansiel Stabilitet om at betale 255,5 mio. kr. Men millionudgifterne for syv af de otte stopper ikke her. For statskassen har under retssagerne lagt 34 mio. kr. ud for ledelsesmedlemmerne for advokatbistand, og de penge skal tilbagebetales nu. Det skriver Berlingske.

Tidligere bestyrelsesmedlem Kent Madsen, der er direktør i Silkeborg IF, forklarer, at de fleste medlemmer fik afslag på at få fri proces, hvor staten betaler den enkeltes advokatregning.

"Vi blev pålagt at tage en advokat på grund af sagens kompleksitet. Så er det åbenbart sådan, at når man ender med at tabe – eller delvis tabe – så kommer man til at skulle tilbagebetale en meget væsentlig del af de penge, staten har lagt ud til advokatomkostninger," siger Kent Madsen til Berlingske.

Det er kun tidligere bestyrelsesformand N.E. Nielsen, der går fri for den ekstra regning, da hans ansvarsforsikring dækker private udgifter til advokatbistand.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Jurister om Amagerbanken: Ærgerligt at sagen ikke nåede til Højesteret

N.E. Nielsen og co. indgår forlig: Nu vil vi gerne komme videre

N.E. Nielsen efter millionforlig: "For mig er det et stort skridt at tage, for det er ikke min natur bare at give op"

Dom mod N.E. Nielsen og co. kan få store konsekvenser for bankbestyrelser 

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier