AdvokatWatch

Byrådsmedlemmer i Sønderborg kritiserer Hortens rådgivning: "Spild af penge"

En plejehjemssag har kostet Sønderborg Kommune en advokatregning på knap 250.000 kr. Det har fået flere byrådsmedlemmer op ad stolen.

Advokatfirmaet Hortens domicil i Hellerup. Foto: Torben Stroyer/ERH

Hortens rådgivning får kritik for at være penge ud ad vinduet i plejehjemssag fra Sønderjylland, hvor advokatfirmaet har tjent ca. 250.000 kr. på opgaven.

Det skriver Jydskevestkysten.

Sønderborg Kommune købte advokatbistand i forbindelse med en planlagt opsigelse af et samarbejde med Danske Diakonhjem. Herefter foretog Horten en undersøgelse af reglerne for udbudspligt og driftsaftale. I mellemtiden blev opsigelsen af samarbejdet dog annulleret.

"Det er sindssygt så mange penge, man har brugt på notater, der blot sagde "måske, måske" ikke. I stedet kunne man have brugt den sunde fornuft," siger blandt andre byrådsmedlem Stefan Lydal (DF) til Jydskevestkysten og kalder udgiften grotesk.

Andre politikere mener til gengæld, at Sønderborg Kommune ikke kunne have undgået den advokatregning, da det "var en meget kompleks sag".

"Jeg syntes, Horten var rimelig klar i sine svar, og jeg bakker stadig op om, at vi har brugt advokatfirmaet," siger Preben Storm, formand for social- og seniorudvalget, til mediet.

Lundgrens har rådgivet modparten til et lignende honorar, skriver mediet.

Kommune skifter kurs – vil invitere flere advokatfirmaer indenfor

Energiselskab kritiserer Hortens rådgivning i sag om vandpriser i Randers

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier