AdvokatWatch

Tolke har skabt uro i retsvæsenet: Nu skal regeringen forholde sig til sagen

Torsdag formiddag er justitsministeren i samråd om de afsløringer, der har været om tolkefirmaet Easytranslate, hvor ukvalificerede og udeblivende tolke i måneder har skabt problemer for blandt andre Dommervagten. Dansk Folkeparti vil have kontrakten med selskabet annulleret.

Justitsministeren skal i dag redegøre for forholdene vedrørende det omstridte tolkefirma Easytranslate, der i månedsvis har skabt problemer for blandt andre domstole og myndigheder. Det sker efter DF-retsordfører, Peter Skaarup, har indkaldt til åbent samråd om sagen. | Foto: Stine Tidsvilde

I knap et halvt år har blandt andre medier, Københavns Politi og Dommervagten berettet om problemer med tolkefirmaet Easytranslate, der fra 1. april i år har haft til opgave at levere tolke til alle instanser under Justministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Torsdag formiddag skal justitsminister Nick Hækkerup (S) forholde sig til de afsløringer, der har været om tolkefirmaet, efter Dansk Folkeparti har kaldt ministeren i samråd. Partiet vil annullere kontrakten og lade nye tolkefirmaer komme til fadet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier