AdvokatWatch

Rigsadvokaten orienterer udenlandske myndigheder om teledata-skandale

Rigsadvokaten oplyser til Radio24syv, at man er i gang med at orientere udenlandske myndigheder om konsekvenserne af, at teleoplysninger ikke kan bruges som bevis i retssager de næste to måneder.

Rigsadvokat Jan Reckendorff (Arkivfoto). | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Rigsadvokaten oplyser til Radio24syv, at man er gået i gang med at orientere udenlandske myndigheder om den danske teledata-skandale.

"Arbejdet med at orientere relevante udenlandske myndigheder om konsekvenserne af, at teleoplysninger ikke kan bruges som bevis i straffesager de næste to måneder, er i gang via anklagemyndighedens repræsentant i Eurojust," skriver en kommunikationsmedarbejder hos Rigsadvokaten til Radio24syv.

Det har ikke været muligt for Radio24syv at få Rigsadvokaten til at uddybe, hvad orienteringen går ud på.

Eurojust er et organ i EU, som beskæftiger sig med grænseoverskridende kriminalitet.

Mandag kom det frem, at Rigsadvokaten har suspenderet brug af teleoplysninger som bevis ved domsfældelse de næste to måneder, fordi der er fundet fejl i nogle teleoplysninger. Det betyder, at flere retssager udsættes, og varetægtsfængslede muligvis skal løslades.

Teleoplysninger kan bruges til at dokumentere, hvor en person har opholdt sig.

Først sagde Rigspolitiet, at der kan have manglet teleoplysninger i nogle sager, men nu viser det sig, at der også kan have indgået direkte forkerte teleoplysninger om, hvor en given telefon har befundet sig.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Radio24syv.)

Syv fængslede er løsladt på grund af rod med teledata

Rigspolitichef: Hver en sten skal vendes i sag om teledata

Rigspolitiet skifter ud i ledelse efter ny udvikling i telesag

Forsvarsadvokat kalder ny udvikling i teledatasag for katastrofal 

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier