AdvokatWatch

Justitia om telesag: Mangelfuld data kan have haft større betydning

Den juridiske tænketank Justitia reagerer nu på, at telesagen har taget en ny drejning, skriver Berlingske.

Birgitte Arent Eiriksson, vicedirektør i Justitia, mener, at sagen er større end først antaget. | Foto: PR

Tirsdag kom det frem, at telesagen, hvor politiet har brugt mangelfuld teledata som bevisførelse i efterforskningen, ikke kun handler om, at politiets systemer har haft svært ved at konvertere data fra teleselskaberne.

Men tirsdag meddelte Justitsministeriet i en pressemeddelelse, at der er data fra teleselskaberne, som aldrig er blevet leveret. Der stod, at:

"Rigspolitiet desuden i perioder fra visse teleselskaber har modtaget mangelfulde rådata om kommunikation ved brug af nyere samtaletjenester. Det har medført, at sådanne rådata har manglet i konkrete straffesager," hed det i pressemeddelelsen.

Det får nu den juridiske tænketænk Justitia til at reagere.

"Når fejlen har ligget allerede hos teleselskaberne, betyder det, at de mangelfulde data kan have haft et endnu større omfang, end det tidligere har været kendt," siger Birgitte Arent Eiriksson, vicedirektør i Justitia, til Berlingske.

Vicedirektøren peger på, at meddelsen om mangelfuld rådata gør det sværere at identificere de sager, hvor den mangelfulde teledata har været med.

Den netop tiltrådte justitsminister Nick Hækkerup (S) slog tirsdag fast, at han vil have kulegravet sagen, og han har derfor nedsat en uvildig gruppe ledet af dommere, som skal se nærmere på sagen.

Mangelfulde data åbner nyt kapitel i teledata-skandale

Justitsminister: Ingen er fredet i teledatasag

Justitsminister vil have kulegravet teledatasagen

Telebeviser i sag om femdobbelt drabsforsøg kan være slettet 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier