AdvokatWatch

Forvaltning skal stå skoleret om advokatindkøb

En hemmelig salæraftale mellem Københavns Kommune og advokatfirmaet Nielsen Nørager får flere politikere til at kræve en redegørelse i sagen, skriver B.T.

Flere politikere i Københavns Kommune vil have forvaltning til at forklare sig i forbindelse med advokataftale. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Flere politikere i Københavns Kommune kræver en redegørelse, efter kommunens Teknik- og Miljøforvaltning har betalt advokatfirmaet Nielsen Nørager – med advokat og partner Anders Valentiner-Branth i spidsen – 800.000 kr. for at håndtere sidste del af en højesteretssag i 2018. Arbejdsopgaverne blev dog ikke konkretiseret i fakturaen, ligesom aftalegrundlaget ikke findes på skrift, og det får nu flere politikere på banen, skriver B.T.

"Vi bliver nødt til at få belyst hele det her forløb. Det er bekymrende, at man kan være så skødesløs med pengene. Der mangler dokumentation for det udførte arbejde," siger Jens-Kristian Lütken, medlem af Borgerrepræsentationen for Venstre, til avisen.

I et svar til B.T. skriver kommunen, at der blev aftalt en ramme på maksimum 800.000 kr. Indtil den hemmelige aftale blev lavet, fik Anders Valentiner-Branth ifølge mediet honorar på timebasis med detaljerede beskrivelser af det udførte arbejde. Også De Radikales Mette Annelie Rasmussen vil bede om en redegørelse fra forvaltningen om, hvordan rammen er blevet fastsat.

Ifølge Karsten Biering Nielsen, der er vicedirektør i Byens Udvikling i Københavns Kommune, er der imidlertid ikke noget at komme efter.

"Allerede forud for regningens fremsendelse havde forvaltningen en omfattende gennemgang af arbejdets omfang med Nielsen Nørager. Forvaltningen har derfor sikret den specificering, vi er enige i, er nødvendig ved en opgave som denne. Som vi tidligere har tilkendegivet over for Teknik- og Miljøudvalget, vil vi fremadrettet have øget fokus på skriftlighed om disse forhold," skriver han i et svar til mediet.

Anders Valentiner-Branth henviser til Københavns Kommune i sagen, fremgår det.

B.T. har tidligere fortalt, at advokatfirmaet Nielsen Nørager fra 2016-2018 fik honorarer på 14,8 mio. kr. af Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, uden advokatopgaverne kom i udbud, hvilket ifølge specialister i udbudsret var i strid med udbudsloven.

Specialister i udbudsret: Kommune har hyret advokatfirma i strid med udbudsloven

Nielsen Nørager optager ny partner

Nielsen Nørager-partnere skal dele 46 mio. kr. 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier