AdvokatWatch

N.E. Nielsen afviste bestyrelseskollegers behov for forsikring

Den nu erstatningsdømte DLA Piper-partner og tidligere bestyrelsesformand i Amagerbanken, N.E. Nielsen beroligede flere gange bestyrelseskolleger med, at de ikke behøvede forsikringer, der kunne dække eventuelle erstatningskrav. De skulle bare opføre sig ordentligt, skriver Børsen. Kromann Reumert har bistået staten i sagen.

N.E. Nielsen, bestyrelsesformand i Amagerbanken fra 1996-2010, blev sammen med syv ledelsesmedlemmer onsdag dømt til at betale 225 mio. kr. i erstatning til Finansiel Stabilitet. | Foto: Christian Klin Sølbeck

Der var ikke nogen grund til, at ledelsesmedlemmer i Amagerbanken skulle tegne forsikringer, der kunne dække eventuelle erstatningskrav, så længe de bare brugte sund fornuft.

Det var det gentagne budskab fra Amagerbankens bestyrelsesformand mellem 1996 og 2010, nuværende DLA Piper-partner og mangeårig erhvervsadvokat hos Bech-Bruun N.E. Nielsen, til de øvrige ledelsesmedlemmer, skriver Børsen.

Artiklen kommer efter, at N.E. Nielsen og syv øvrige ledelsesmedlemmer onsdag blev dømt til at betale 225 mio. kr. i erstatning til statens oprydningsselskab, Finansiel Stabilitet.

Af domsudskriften er det kommet frem, at N.E. Nielsen selv har en forsikring, der dækker erstatningsansvar på op mod 100 mio. kr. Hvis formandens forsikring dækker, skal de otte dømte deles om det resterende beløb på 125 mio. kr.

Både i 2006 og to gange i 2009 spurgte bestyrelsmedlemmer N.E. Nielsen, om bestyrelsen var dækket af forsikring, og om man burde have en forsikring.

Bestyrelsesmedlemmet Jesper Reinhardt, som er én af de otte dømte, spurgte på et bestyrelsesmøde 9. marts 2009 formanden om forsikringsspørgsmålet.

"Det var formandens opfattelse, at man i en dansk virksomhed som arbejder i Danmark ikke ifalder ansvar, såfremt man overholder formalia og bruger sund fornuft," forklarede Jesper Reinhardt i retten N.E. Nielsens svar på spørgsmålet ifølge Børsen.

Kromann Reumert bistod Finansiel Stabilitet

Det er de to partnere i Kromann Reumert Kolja Staunstrup Kim Trenskow samt advokat Charlotte Henriques, der har repræsenteret Finansiel Stabilitet i sagen.

Erstatningskravet lød oprindeligt på 900 mio.kr., men endte med at blive revideret til 375 mio. kr., og ifølge en pressemeddelelse fra advokatkontoret er Finansiel Stabilitet med erstatning på 225 mio. kr. blevet tildelt den største erstatning i de såkaldte banksager, som bl.a. også tæller sagen om Capinordic Bank.

Advokat forudser at dom mod N.E. Nielsen og co. ender i Højesteret

DLA Piper tavs om konsekvenser for N.E. Nielsen efter landsretsdom

N.E. Nielsen dømt til millionerstatning: "Det er noget rigtigt møg" 

Højtprofileret advokat dømt i erstatningssag mod Amagerbanken 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier