AdvokatWatch

Kromann Reumert beskyldes for revolvermetoder

I en mail til flertallet i et politisk udvalg i Københavns Kommune, som har stemt imod advokatfirmaets klients interesser, skriver Kromann Reumert ifølge Politiken, at politikerne kan blive påført personlige lommesmerter i form af erstatningskrav. Politikerne opfatter det som trusler og "forkastelige revolvermetoder", skriver avisen.

Politikere går til modangreb efter mail fra Kromann Reumert. | Foto: Google.

Efter politisk nej til et benzindepot på Amager har Kromann Reumert ladet politikere, som har stemt imod advokatfirmaets klients interesser, vide, at de personligt risikerer et erstatningskrav. Politikerne mener, at advokaternes trusler sætter det kommunale demokrati under pres, skriver Politiken.

En af dem er Jakob Næsager (K), der kalder det "forkastelige revolvermetoder".

Et flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har ikke villet godkende, at det tyskejede Oiltanking Copenhagen (OTC) kan starte et benzindepot på Prøvestenen, som er en kunstig ø ved Nordamagers kyst, hvor flere lignende industrier er placeret. Det politiske flertal har peget på, at det vil gøre byggeriet af op mod 15.000 boliger på en ubebygget grund ved siden af umulig, selv om juristerne i forvaltningen vurderer, at OTC har ret til at starte anlægget. 

I en mail til flertallet i det politiske udvalg skriver Kromann Reumert på vegne af OTC ifølge Politiken, at deres beslutning "indebærer en retsstridig tilsidesættelse af virksomhedens retskrav på en tidsubegrænset miljøgodkendelse", som er "et hidtil uset tilfælde af politisk motiveret magtfordrejning". Advokatfirmaet er instrueret til "at forfølge sagen med alle tilgængelige juridiske midler", lyder det.

Dansk Folkepartis medlem af udvalget, Finn Rudaizky, opfatter det som en trusselsmail.

"Jeg har i mine 25 år i politik i Københavns Kommune aldrig været ude for noget lignende. Det er muligt, at det område for mange år siden var tiltænkt at skulle bruges til benzindepot, men byen vokser, og Københavns udvikling er vigtigere," siger han til avisen.

Kromann Reumert-partneren bag mailen har ingen kommentarer til sagen.

Advokatundersøgelse udløser millionbeløb til 4000 grundejere

Specialister i udbudsret: Kommune har hyret advokatfirma i strid med udbudsloven 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier