AdvokatWatch

ISS-advokat i dobbeltrolle: "Det skylder jeg dig ikke svar på"

Højtstående advokat i servicekoncernen ISS har indtil i sidste uge haft to kasketter, da han også har virket som boligadvokat i sit private firma. Efter AdvokatWatchs henvendelse er det dog ophørt. Ifølge ISS lovede advokaten at afvikle sin forretning, da han blev ansat i 2015, men chefjurist vil ikke svare på, om det er brud på kontrakten, at det ikke er sket før.

Indtil i sidste uge stod Morten Wind Lindegaard listet som eneste advokat i det advokatfirma, han ejede ved siden af sit arbejde i ISS. | Foto: Colourbox

Søger man på "boligadvokat" på Google, kommer man hurtigt frem til Boligadvokat24.

Et onlinefirma, der hører hjemme i Hellerup, som kalder sig for landsdækkende, da det er boligadvokat i ikke mindre end 71 danske byer fra Hvide Sande til Vordingborg.

Men via hjemmesiden er det ikke muligt at finde frem til, hvem advokaterne er, samt hvem der ejer firmaet, før man besøger Advokatnøglen, hvor Morten Wind Lindegaards navn dukker op.

Ifølge Advokatnøglen var han indtil i sidste uge den eneste advokat hos Advokat24, der bruger Boligadvokat24 som binavn.

Han var også ejer af firmaet indtil samme dato.

Men arbejdet med Advokat24 var ikke hans eneste beskæftigelse, da han arbejder som advokat med titel af group vice president og er chef for 23 partnerlande hos Danmarks største arbejdsgiver, ISS, der har knap 500.000 ansatte på verdensplan.

Ikke "specielt involveret"

Da AdvokatWatch kontakter Morten Wind Lindegaard for at spørge ind til, hvorfor firmaet kalder sig for landsdækkende, henviser han til Julian Jensen, som ifølge cvr-registret er direktør i firmaet.

Morten Wind Lindegaard fortæller desuden, at han ikke er "specielt involveret i firmaet."

AdvokatWatch er dog i besiddelse af en mailkorrespondance med en kunde fra slutningen af april, hvor det er Morten Wind Lindegaard, der varetager kundekontakten.

Hvad betyder det, at du ikke er særligt involveret i selskabet?

"Det skylder jeg ikke dig svar på, for du har ikke fortalt mig, hvad din vinkel er, hvorfor du ringer til mig, og hvad du gerne vil vide," lyder det fra ejeren af Advokat24.

Som jeg har sagt, så ringer jeg for at få svar på, om du mener, at I med dig som den eneste listede advokat ifølge Advokatnøglen er et landsdækkende firma?

"Jeg ved ikke, hvorfor jeg skulle hjælpe dig med at lave artikler for at være helt ærlig," siger han til AdvokatWatch.

Morten Wind Lindegaard oplyser, at han "selvfølgelig" har fortalt ISS om sit ejerskab af Advokat24.

Ændringer i titler og poster

Under tilblivelsen af denne artikel er der dog blevet skiftet ud på flere afgørende poster og titler i og omkring Advokat24.

Holdingselskabet, som ejer firmaet, blev stiftet tilbage i 2011 og bar indtil 14. maj 2019 navnet Morten Lindegaard Holding Advokatanpartsselskab.

Det er fortsat samme firma, der står bag Advokat24, men i dag har det skiftet navn til Julian Jensen Holding Advokatanpartsselskab, viser cvr-registret.

Samme dag blev der også skiftet ud på posten som adm. direktør i selskabet, da Morten Wind Lindegaard stoppede og blev erstattet af Julian Jensen.

Samtidig oplyser Advokatsamfundet, at Julian Jensen 15. maj er blevet indsat som eneste advokat i Advokat24, mens det indtil da var Morten Wind Lindegaard, der var den eneste advokat.

AdvokatWatch har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Morten Wind Lindegaard til ændringerne.

ISS: Advokat lovede at afvikle forretning

Morten Wind Lindegaard har været ansat i ISS siden august 2015, hvor han ifølge Advokatnøglen er én af seks advokater.

AdvokatWatch har forelagt oplysningerne om ejerskabet af Advokat24 for Bjørn Raasten, som leder ISS' juridiske team, og har titel af senior vice president.

"Som udgangspunkt kommenterer vi ikke på enkeltstående medarbejderes forhold, men vi kan bekræfte at Morten Lindegaard på tidspunktet for ansættelsen i ISS World Services A/S drev advokatvirksomhed, og som led i ansættelsen ville afvikle denne forretning. Morten Lindegaard arbejder fuld tid for ISS World Services A/S, og arbejdsvilkårene er reguleret i ansættelsesaftalen med ISS World Services A/S," skriver han i et skriftligt svar.

På Morten Wind Lindegaards private Linkedin-profil oplyser han ikke om sin rolle i Advokat24, men i 2018 — da han stadig var reel ejer af firmaet – lød overskuddet på 810.793 kr., viser regnskabet.

Samtidig er AdvokatWatch som nævnt i besiddelse af en mail fra slutningen af april i år, hvor Morten Wind Lindegaard agerer mellemmand mellem Advokat24 og en kunde.

AdvokatWatch vendte derfor tilbage til Bjørn Raasten fra ISS med spørgsmålet: Er det i overensstemmelse med ansættelsesforholdet, at Morten Lindegaard fortsat er aktiv flere år efter ansættelsesforholdet er påbegyndt?

Til det svarede Bjørn Raasten:

"Som sagt kommenterer vi ikke på enkeltstående medarbejderes forhold, da det er en sag mellem ISS og den enkelte medarbejder. Jeg henviser derfor til det svar, jeg har givet dig," skriver han i et skriftligt svar.

Direktør: Vi vil have et generisk layout

Julian Jensen er direktør hos Advokat24. Den oplysning er dog kun tilgængelig via cvr-registret.

Han oplyser til AdvokatWatch, at virksomheden tæller otte personer, og at han er den eneste advokat i Advokat24, der som binavn fortsat har navnet Stokholm & Lindegaard Advokatanpartselskab.

Ifølge Advokatsamfundet, som står bag Advokatnøglen, er ændringen sket 15. maj og dermed under tilblivelsen af denne artikel.

Før 15. maj stod Morten Wind Lindegaard anført som den eneste advokat.

Samtidig er Julian Jensen ifølge Advokatnøglen advokat i sit eget firma, Julian Jensen Advokat, der har til huse på samme adresse i Hellerup som Boligadvokat24.

Julian Jensen ønsker ikke at stille op til interview, men vil gerne give skriftlige svar.

Om at man ikke kan finde ud af, hvem der er ansat i firmaet, skriver han:

"I disse GDPR-tider har vi valgt at have et mere generisk layout på vores hjemmeside. Det er vel en smagssag. Hvis det er vigtigt for en klient at se os, er de som sagt velkommen til at bede om et møde."

Danske Boligadvokater: Det er at snyde forbrugerne

Tidligere i maj afdækkede AdvokatWatch, hvordan flere firmaer brystede sig af at være landsdækkende ved at sætte postkasser op i forskellige byer.

Advokatrådet mente dog ikke, at det karambolerede med de advokatetiske regler, da det i højere grad var et spørgsmål om markedsføring.

Og ifølge Henrik Oehlenschlæger, formand for Advokatrådets responsumudvalg, er der ikke noget nyt under solen i denne sammenhæng.

Hos Advokat24 er det via hjemmesiden ikke muligt at finde ud af, hvem der rådgiver, men på hjemmesiden skriver virksomheden:

"Boligadvokat24 er et kompetent hus af både advokater, jurister og køberrådgivere, der tilbyder dig rådgivning i mange af livets begivenhedsrige facetter."

Hos Danske Boligadvokater mener næstformand Peter Boe Christensen, at fremgangsmåden er at snyde folk.

"Hvorvidt dette er rigtigt, har forbrugerne ingen mulighed for at undersøge, da medarbejderne ikke fremgår på siden," siger Peter Boe Christensen og tilføjer:

"Man kan langt fra være sikker på en tryg og professionel bolighandel, hvis man vælger et online-advokatfirma, hvor man aldrig får mulighed for at møde den person, der sidder på den anden side og rådgiver om den største investering i ens liv," lyder det fra Danske Boligadvokaters næstformand.

Derfor mener Peter Boe Christensen også, at Advokatsamfundet bør træde ind i sagen.

Direktør: Vi er onlinebaseret

Til Danske Boligadvokaters kritik om, at det er at vildlede forbrugere, at man ikke kan sætte ansigt på, hvem der skal rådgive én om et boligkøb, skriver Julian Jensen fra Advokat24:

"Jeg ved ikke hvori “snyderiet” består. Det fremgår dog af diverse artikler på jeres hjemmeside, at snyderiet skulle bestå i af give klienter den opfattelse, at man er landsdækkende, underforstået, at man har en fysisk adresse tæt på klienten. Dette er ikke noget, vi har slået os op på, men vi mener nu, at alle skal have mulighed for at få deres bolighandel gennemført og ofte til en lavere pris. Vi er meget klare i oplysningen om, at vi er onlinebaseret og at kommunikationen derfor primært sker online eller telefonisk, medmindre klienterne ønsker noget andet," skriver direktøren.

To advokater kalder sig landsdækkende — har sat en postkasse op i 15 byer

Debat: Fuld stop for visse advokaters falske markedsføring 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier