AdvokatWatch

Domstol giver håndsrækning til investorer i gruppesøgsmål efter OW Bunkers kollaps

Private investorer i Foreningen OW Bunker-Investor behøver ikke at stille sikkerhed for at deltage i søgsmålet mod personkredsen omkring det krakkede oliehandelsselskab. Ifølge foreningens formand, advokat Morten Schwartz Nielsen, Lund Elmer Sandager, er det en "kærkommen håndsrækning" til investorerne, skriver Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov

Medlemmerne af Foreningen OW Bunker-Investor behøver ikke at stille sikkerhed for at deltage i gruppesøgsmålet med erstatningskrav mod en række personer i tilknytning til den krakkede OW Bunker-koncern, som foreningen står bag. Det har Østre Landsret besluttet, skriver Børsen.

Investorforeningen har tidligere fået bevilliget fri proces af Civilstyrelsen til at kræve erstatning for det tab på OW Bunker-aktierne, som de led, da selskabet gik konkurs i november 2014. Foreningens formand Morten Schwartz Nielsen, der er advokat og partner i advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, kalder det en "kærkommen håndsrækning" til investorerne, eftersom det bliver lettere at føre sagen til ende rent økonomisk.

"Vi ser beslutningen om fri proces og fritagelse for sikkerhedsstillelse som en anerkendelse af vores arbejde indtil nu, og der er ingen tvivl om, at det har stor betydning for de private investorer, der efterhånden har kæmpet i mange år," skriver Morten Schwartz Nielsen ifølge avisen i en pressemeddelelse.

Stævningen på vegne af 2400 aktionærer med et erstatningskrav på 321 mio. kr. blev indgivet i december 2016. Østre Landsret har dog også besluttet, at det kun er investorer, der har købt aktier før 3. juni 2014, som kan deltage i gruppesøgsmålet, skriver Børsen.

Endelig tilmelding til gruppesøgsmålet skal ske inden 29. juni, fremgår det.

Gruppesøgsmål efter OW Bunkers kollaps får fri proces

Advokatfirmaer ser i stigende grad gruppesøgsmål som forretningsområde 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier