AdvokatWatch

Lokale advokater hjælper familie med afnotering af entreprenørkoncern

Advokatfirmaet Andersen Partners er hyret ind som rådgiver i forbindelse med handel, der skal afnotere anlægsentreprenøren Arkil fra fondsbørsen.

Foto: PR

J2A Holding ApS, der er storaktionær i Arkil Holding, vil fremsætte et offentligt og betinget købstilbud på samtlige B-aktier i Arkil Holding.

Aktionærerne vil blive tilbudt at sælge deres aktier i selskabet til en pris på kr. 1.550 for hver B-aktie – ved kontant betaling – og gennemføres købstilbuddet er planen, at Arkil skal afnoteres fra fondsbørsen.

Det skriver Arkil Holding i en meddelelse onsdag aften.

Arkil Holdings B-aktie lukkede onsdag i 1.120 kr., og købstilbuddet udgør på den baggrund en præmie på 38,4 pct.

"J2A Holding har tilstrækkelige kontante midler og kreditfaciliteter til rådighed til at købe og betale for alle B-aktier, der erhverves ved gennemførelsen af købstilbuddet," skriver anpartsselskabet.

J2A Holding ApS er 100 pct. ejet af Arkil Holdings adm. direktør, Jesper Arkil, og Jens Skjøt-Arkil, der er direktør for forretningsudvikling i koncernen.

J2A Holding ApS ejer i forvejen alle A-aktier i Arkil, samlet set 6.150.000 A-aktier, ligesom anpartsselskabet besidder 4.175.100 B-aktier. Det betyder, at storaktionæren sidder på 22,13 pct. af aktiekapitalen i Arkil og 64,38 pct. af stemmeretten.

"Vi ser os selv som langsigtede ejere af Arkil, og vi vurderer ikke, at en børsnotering af Arkil skaber tilstrækkelig værdi for aktionærerne eller for selskabet sammenholdt med de omkostninger, som det indebærer. Vi ønsker fortsat at drive Arkil, som virksomheden drives i dag og ud fra samme strategiske kompas, men vurderer, at vi over tid kan gøre dette mere effektivt i privat kontekst," udtaler Jesper Arkil, direktør i J2A Holding ApS og adm. direktør i Arkil Holding, i meddelelsen.

J2A Holding ApS har på forhånd også sikret sig uigenkaldeligt forhåndstilsagn til at sælge fra en række andre større aktionærer, herunder Lind Invest ApS, som sidder på 19,01 pct. af aktiekapitalen og 8,70 pct. af stemmerettighederne. Regnes de aktieposter med svarer J2A Holdings aktiebesiddelser til 44,98 pct. af aktiekapitalen og 74,84 pct. af stemmeretten.

"Efter gennemførelse af købstilbuddet forventes en afnoteringsproces iværksat," hedder det.

En betingelse for tilbuddet er, at J2A Holding ved udløbet af tilbudsperioden vil eje mindst 90 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne i Arkil Holding. J2A Holding ApS betoner samtidig, at tilbudsprisen ligger over Arkils højeste kurs nogensinde i 1515 kr., som blev nået intradag tilbage i november 2017.

I en tidligere meddelelse onsdag aften oplyste Arkil Holding, at de to direktører ved indskud af de omtalte aktier onsdag har stiftet J2A Holding ApS. Jesper Arkil ejer 52,4 pct. af anpartskapitalen og 58,4 pct. af stemmerettighederne i J2A Holding ApS, mens Jens Skjøt-Arkil ejer 47,6 pct. af anpartskapitalen og 41,6 pct. af stemmerettighederne i J2A Holding ApS.

"Jesper Arkil har således både før og efter stiftelsen af J2A Holding ApS kontrollen med selskabet," oplyser Arkil Holding.

Det officielle tilbudsdokument ventes offentliggjort senest den 1. maj. J2A Holding har hyret investeringsbanken ABG Sundal Collier og Andersen Partners Advokatpartnerselskab som rådgivere i forbindelse med handelen.

Kolding-advokater udvider sin partnerkreds med fire

Andersen Partners opruster dansk-tysk team igen

Kolding-advokater flytter i flerbrugerhus 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier