AdvokatWatch

Advokat i kopistrid: Netto-leverandører kendte til risiko

Tirsdag kommer en årelang kopistrid, hvor keramikeren Anne Black og Netto og dennes leverandør Ronald står på hver sin side, på programmet i Sø- og Handelsretten.

Kenneth Plummer er direktør i Ronald, som har leveret produkterne til Netto, som striden handler om. | Foto: Sebastian Buur Gunvald/Ritzau Scanpix

Ronald, som er leverandør til Netto og har tidligere DR-generaldirektør Kenneth Plummer som direktør, kendte til riisikoen for, at en række spotvarer kunne blive beskyldt for at være kopier af keramikeren Anne Blacks produkter.

Det skriver Berlingske, som har set en juridisk vurdering foretaget af en rådgiver for Ronald.

Vurderingen er ifølge avisen lavet to måneder før, at Netto som spotvarer solgte en vase, en hængepotte og en lågkrukke, der var leveret af Ronald, og som senere er blevet beskyldt for at være kopier af designerens produkter.

Anne Blacks produkter blev solgt i designforretningen Bahne – og Johan Løje, advokat for Anne Black, ser den juridiske vurdering som et klart tegn på, at Ronald kendte til risikoen for at blive anklaget for at kopiere.

"For mig er det et udtryk for, at man øjensynligt har været bekymret for, om man var for tæt på Anne Blacks produkter. Man har ønsket at afklare, om det, man var i gang med at kopiere, var beskyttet. Om det var for tæt på, er svært at være uenig i, fordi de to designlinjer næsten er identiske," siger Johan Løje om den juridiske vurdering, Ronald har fået lavet.

Kenneth Plummer, der i dag er direktør i Ronald, har ikke ønsket at kommentere.

Adm. direktør i Netto, Michael Løve, ønsker over for avisen heller ikke at gå konkret ind i sagen.

"Hvis vi i Netto var i en situation, hvor vi var for meget i tvivl om et produkt til, at vi ville få behov for en juridisk vurdering, så ville vi lade være med at sælge produktet," siger Michael Løve.

Retssagen begynder i Sø- og Handelsretten på tirsdag, 26. marts. Anne Black har stævnet modparten for 3 mio. kr., og Berlingske har tidligere fortalt, at Netto og Ronald har tilbudt Anne Black 1 mio. kr. for at indgå forlig.

Formand for design-retsudvalg om kopi-problematik: "Desværre rådgiver vi oftest, når skaden er sket" 

Kinesisk domstol giver Legos ærkerival en kæberasler

"Jeg har aldrig oplevet en retssag, hvor der var tale om en klokkeklar efterligning" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier