AdvokatWatch

Socialdemokratiet vil granske lovgivning efter Højesteret-dom

Kroatiske Jimmi Levakovic modtog tirsdag sin 23. dom for kriminalitet, men Højesteret afviste at udvise ham. Socialdemokratiets retsordfører vil have justitsministeren til at gennemgå lovgivningen for at være sikker på, at der kan ske hjemsendelse, skriver Berlingske.

Foto: Colourbox

Tirsdag vurderede Højesteret, at udvisning af den kroatiske statsborger Jimmi Levakovic ville være i strid med Menneskerettighedskonventionen.

Dommen har ikke just modtaget politisk opbakning, og Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, vil nu bede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om at "gennemgå loven fra A til Z" for at være sikker på, at der kan ske hjemsendelse, skriver Berlingske.

"Når man kan få 23 domme i Danmark, uden at man bliver udvist, tænder det alle advarselslamper. Man skal ikke kunne lægge sig i læ af Menneskerettighedskonventionen. Det bliver vi nødt til at sikre, at man ikke kan gøre," siger Trine Bramsen til avisen.

Politiker Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti tilslutter sig Trine Bramsens holdning. Selv om man har strammet udvisningsreglerne ad flere omgange, ønsker han ifølge Berlingske at finde en løsning for at gøre det endnu nemmere at udvise kriminelle udlændinge.

30-årige Jimmi Levakovic fik sidste år sin 22. dom for kriminalitet. Han var tiltalt for 35 lovovertrædelser "af større og mindre karakter", hvilket udløste en fængselsstraf på to år i landsretten. Højesteret har blandt andet lagt vægt på, at Levakovic har stor tilknytning til Danmark.

Han er født og opvokset i Danmark, og han bor her sammen med sin hustru og deres tre børn på to, syv og ti år. Børnene er svenske statsborgere, og de taler hverken kroatisk eller har nogen tilknytning til Kroatien.

Jimmi Levakovic var repræsenteret af forsvarsadvokaten Michael Juul Eriksen, der over for DR forklarer, at han i sagsførelsen lagde vægt på, at der de sidste mange år ikke har været tale om sager af personfarlig karakter, samt Levakovics tilknytning til Danmark.

"Nu har vi vundet sagen i både byretten, landsretten og højesteretten. Og det viser bare, at det er den juridisk rigtige afgørelse," siger Michael Juul Eriksen til DR.

Forsvarsadvokaten har også ført en sag om udvisning af Gimi Levakovic, der er Jimmi Levakovics onkel. Også denne sag vandt Michael Juul Eriksen.

Højesteret afviser at udvise 30-årig med 22 domme

Højesteret skal afgøre sag om udvisning af familiefar med 22 domme

Domstol afviser at udvisning brød menneskerettigheder 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier