AdvokatWatch

Justitsministeren vil sætte retssag om logning på pause

Kammeradvokaten vil på vegne af justitsministeren forsøge at bremse en dansk retssag om masselogning. Årsagen er, at man vil afvente en dom i EU-Domstolen.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil afvente en EU-dom inden en retssag om logning af teleoplysninger. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har bedt Kammeradvokaten om at få udskudt en retssag om den danske logningsbekendtgørelse.

Det skriver Version2.

Ifølge mediet ønsker ministeren at vente på en dom fra EU-Domstolen, som i øjeblikket behandler en belgisk sag om masselogning af borgere.

Den danske regering har tidligere meldt ud, at man støtter Belgien i sagen, som går på, at den belgiske regering ikke mener, at det er muligt at leve op til EU-Domstolens krav om udelukkende at logge teleoplysninger for udvalgte personer, udvalgte områder eller i udvalgte perioder.

Foreningen mod Ulovlig Logning, som har hevet ministeren i retten omkring de danske logningsregler, mener, at det er "absurd", at Søren Pape Poulsen forsøger at trække den danske retssag i langdrag med henvisning til sagen i EU-Domstolen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Bird & Bird juridisk rådgiver for forening i søgsmål mod justitsministeren

Aktivister vil sagsøge Søren Pape Poulsen i sag om telelogning

Minister udskyder nye logningsregler til næste folketingsår

Jura-forsker: EU-Domstolen har underkendt hele grundlaget for teleselskabernes logning 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der er fart på energi-rådgivningen, mens mindre advokatfirma bliver en del af forretningen fra årsskiftet, lød det i denne uge fra Bech-Bruun. Derudover bød ugen på kryptoadvokater og en ”tsunami” af regler, der kan blive en lukrativ forretning.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier