Skatteministeriet frygter advokatlæk til udbyttesvindlere

Ifølge DR frygter Skatteministeriet, at Bech-Bruun kan have sendt fortrolig information til pensionskasser.
RITZAU

Skatteministeriet beskriver ifølge DR i sin klage over advokatfirmaet Bech-Bruun til Advokatnævnet, at man ser risiko for, at advokatfirmaet sender fortrolig information til sine kunder.

Klagen over Bech-Bruun er kommet, fordi Bech-Bruun har arbejdet både for staten og for selskaber, der er anklaget for svindel med udbytteskat.

Det kan gøre det sværere for staten at få nogle af de over 12 milliarder, der er svindlet for i den store udbyttesag, tilbage.

"Der er en risiko for, at viden fra advokatundersøgelsen utilsigtet kan tilflyde de forkerte personer. Det vil kunne vanskeliggøre den strafferetlige efterforskning og medføre risiko for, at beviser destrueres, og aktiver bringes i sikkerhed."

"Risikoen for videregivelse af fortrolige oplysninger fører dermed til en konkret begrundet risiko for den danske stats mulighed for at få det svindlede tilbage," skriver Skatteministeriet i sin klage over Bech-Bruun til Advokatnævnet ifølge DR.

Klagen er kommet efter det blev opdaget, at Bech-Bruun har rådgivet en stribe af de firmaer, der uretmæssigt har trukket milliarder ud af statskassen ved at kræve refusion af udbytteskat fra aktier, de ikke reelt har ejet.

Samtidig stod Bech-Bruun for en større rapport om sagen bestilt af Skatteministeriet i 2017. Her fik advokatfirmaet ifølge DR adgang til en stribe fortrolige dokumenter.

Bech-Bruun har blandt andet rådgivet North Channel Bank, der er stævnet for fusk for flere milliarder, samt to canadiske pensionskasser, som staten har sagsøgt i sagen.

"Objektivt set er der risiko for, at Bech-Bruun kunne anvende fortrolig viden fra det tidligere hverv ved repræsentation af de pensionsplaner," står der i klagen ifølge DR.

Bech-Bruun har ikke ønsket at kommentere på oplysninger, skriver selskabet i en SMS til DR.

"Vi har ingen kommentarer til sagen, så længe den verserer, af respekt for Advokatnævnets arbejde," skriver selskabet.

Skatteminister kræver millionsalær tilbage fra Bech-Bruun 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også