Forsvarsadvokat på anklagebænken for uberettiget arrestbesøg

En forsvarsadvokat er tiltalt i en straffesag for et arrestbesøg hos en person, som advokaten ikke længere var forsvarer for. Sagen har allerede udløst en bøde hos Advokatnævnet.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Tirsdag sad en 37-årig københavnsk strafferetsadvokat på anklagebænken i Retten i Helsingør - tiltalt for et besøg hos en varetægtsfængslet, som han ikke længere var beskikket forsvarer for. Det skriver Helsingør Dagblad.

Advokaten var ifølge avisen sigtet efter straffelovens paragraf 155, der handler om misbrug af sin stilling til at krænke privates eller det offentliges ret.

Den tiltalte advokat skulle tilbage i 2015 have foranlediget et besøg hos en rumænsk mand i Helsingør Arrest, der var tiltalt og sad varetægtsfængslet i den såkaldte "Hvepsebosag" om menneskehandel og bedrageri.

Advokaten - der ikke længere var beskikket forsvarer for den rumænske mand, fordi han ikke kunne finde plads i kalenderen til at repræsentere klienten i retten - sendte sin advokatsekretær til at besøge rumæneren.

I retten forklarede advokaten ifølge Helsingør Dagblad, at han havde sendt sin medarbejder, fordi han vurderede, at hans tidligere klient var selvmordstruet.

"Da jeg selv var på vej til en sag i Århus, fandt jeg det rigtigst at sende min medarbejder ud for tale ham til ro i cellen. Jeg var bekymret for manden," lød forklaringen i retten.

Forvarsadvokaten har allerede fået en bøde på 40.000 kr. af Advokatnævnet for arrestbesøget samt for at have haft en telefonisk samtale med rumæneren på et tidspunkt, hvor han ikke repræsenterede rumæneren.

Advokaten nægter sig skyldig i straffesagen, hvor anklageren kræver dagbøder. Dommen falder i næste uge.

Landsret frifinder advokater for fusk 

Advokat går i retten efter bøde på 60.000 kr. "Det er helt ude af proportioner" 

Forsvarer forsøgte at påvirke vidner og smuglede breve ud af fængslet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Troels Tuxen, partner hos Bech-Bruun, har som kurator allieret sig med kapitalfond i sagen, hvor Christian Stadil, hans far og en tidligere direktør i familiens konkursramte rederi er blevet sagsøgt. | Foto: Pr / Bech-bruun

Ugens bedste historier på AdvokatWatch