AdvokatWatch

Formand for Advokatrådet: Undgå de etiske gråzoner

I et opråb til advokatbranchen opfordrer formand for Advokatrådet, Peter Fogh, til, at advokater benytter sig af deres ret til at takke nej til en sag for at undgå etiske gråzoner. Barren skal sættes højt – for hele advokatstandens skyld, lyder budskabet.

Peter Fogh, formand for Advokatrådet. | Foto: PR.

Selvom det er sjældent, at advokater direkte og bevidst rådgiver om skattesvindel, kan der opstår situationer, hvor en advokat indirekte og uagtsomt har ydet rådgivning, som kan bruges i forbindelse med skatteunddragelse.

Derfor skal advokater også være sig deres ansvar bevidst – og undgå de etiske gråzoner, der kan dukke op i løbet af en advokatkarriere, lyder det nu fra Advokatrådets formand, Peter Fogh i en leder i magasinet Advokaten.

"Vi er alle enige om, at en advokat kan – og i visse situationer skal – rådgive til kanten. Men samtidig må man erkende, at kanten nogle gange kan være svær at få øje på, måske er meget smal og tilmed kan flytte sig efterfølgende. Som advokat kan og bør man benytte sig af sin ret til at takke nej til en sag eller til at udtræde af en sag," skriver formanden, inden han opfordrer alle til at bruge deres sunde fornuft og udvise agtpågivenhed.

"Sæt barren højt i alle forhold. Ikke bare for din egen skyld, men for hele advokatstandens skyld," lyder det.

Advokatrådet undersøger Bech-Bruuns rolle i udbytteskattesag 

Formand for Djøf Advokat: Det er tid til selvransagelse 

Tidligere Bech-Bruun-partner fortsætter i Advokatrådets skatteudvalg 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier