AdvokatWatch

Kromann Reumert tavs om fodfejl i højprofileret erstatningssag

Direktør Brian Toft fra den krakkede Eik Bank blev frifundet for et erstatningskrav på omkring 52 mio. kr. Advokatfirmaet Kromann Reumert rejste kravet over for direktøren knap en måned for sent, skriver Berlingske.

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Krabbe.

Fire chefer fra den krakkede Eik Bank blev for nylig dømt af Østre Landsret til at betale 28,6 mio. kr. i erstatning til Finansiel Stabilitet (FS). Men den sagsøgte direktør i selskabet, Brian Toft, gik i samme omgang fri, da kravet mod ham var forældet. Det skyldes, at advokatfirmaet Kromann Reumert, som repræsenterede Finansiel Stabilitet, rejste erstatningskravet over for Brian Toft 28 dage for sent, skriver Berlingske.

Ifølge dommen fra Østre Landsret kunne Brian Toft være blevet idømt en erstatning for tab på lån på omkring 52 mio. kr., hvis Kromann Reumert havde rejst erstatningskravet inden for fristen. Claus Juul Sørensen, partner i Kromann Reumert, har ført sagen for Finansiel Stabilitet, men han har ikke ønsket at kommentere fejlen over for Berlingske. Han henviser i stedet til Finansiel Stabilitet.

"Det er rigtigt, at landsretten i en del af sagen (...) finder, at der er indtrådt forældelse. Spørgsmålet om forældelse indgår i FS' overvejelser om anke af dommen, og det er selvfølgelig også noget, som vi drøfter med vores advokater fra Kromann Reumert," skriver Henrik Bjerre-Nielsen, direktør i Finansiel Stabilitet, til avisen og bemærker i samme omfang, at han ikke har yderligere kommentarer.

Hvis sagen går videre til Højesteret, er det meget vel forsikringsselskabet AIG, hvor Eik Banks tidligere ledelse har en ansvarsforsikring på 125 mio. kr., som kommer til at dække erstatningskravet, hvis ledelsen har handlet uansvarligt, vurderer Thomas Bøgelund Norvold, der var advokat for bestyrelsesmedlemmet Knud Strange, over for Berlingske. Han vurderer desuden, at de fire dømte chefer sandsynligvis vil anke sagen til Højesteret. Forsikringsselskabet har ifølge avisen tidligere afvist, at det dækker erstatningskravet.

Nederlag til staten og Kromann Reumert-advokater i Østre Landsret

Østre Landsret afgør bankchefers skæbne 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier