Ledende partner hos Bruun & Hjejle får bøde for dobbeltrolle i OW Bunker-sag

Advokatnævnet uddeler bøde på 20.000 kr. til advokat for at være inhabil. Selvom hans firma i 2014 udførte opgaver for det nu krakkede OW Bunker og dets topchef Jim Pedersen, sagde han ja til at repræsentere 24 institutionelle investorer, herunder ATP og PFA, i den senere retssag mod selskabet. Bruun & Hjejle-formand overvejer næste skridt. (Rettet.)
Karsten Kristoffersen, ledende partner i Bruun & Hjejle. | Foto: Bruun & Hjejle PR
Karsten Kristoffersen, ledende partner i Bruun & Hjejle. | Foto: Bruun & Hjejle PR

(Artikel og underrubrik rettet 6. november 2018 med tydeliggørelse af, at opgaver i 2014 blev udført af firmaet og ikke dets ledende partner.)

Advokat Karsten Kristoffersen, der er ledende partner hos Bruun & Hjejle, har netop fået en bøde af Advokatnævnet på 20.000 kr. for at have været inhabil i retsopgøret efter det kollapsede oliehandelsselskab OW Bunker, der gik konkurs i 2014 kort efter at være blevet børsnoteret.

Det fremgår af kendelsen, som AdvokatWatch er i besiddelse af.

Bruun & Hjejle har arbejdet som advokat for en række investorer, herunder ATP og PFA, der har sagsøgt bestyrelsen og bankerne bag børsnoteringen af selskabet, selvom samme firma i 2014 bistod ledelsen, der nu er genstand for en erstatningssag med krav om 767 mio. kr.

Advokatnævnet vurderede sidste år, at god advokatskik var overtrådt, og derfor udtrådte Karsten Kristoffersen i en del af sagerne, men ikke dem alle.

"Advokatnævnet finder, at advokat Karsten Holst Bork Kristoffersen ved alene at udtræde af sagerne i forhold til de sagsøgte, der udgjorde ledelsen i O.W. Bunker & Trading A/S, ikke er udtrådt af sagskomplekset i tilstrækkeligt omfang," skriver nævnet i den nye kendelse.

Har aldrig oplevet noget lignende

Den er en sejr til advokat John Korsø Jensen, der repræsenterer boet efter den afdøde OW Bunker-topchef Jim Pedersen, og som sammen med andre advokater havde klaget over Karsten Kristoffersens ageren.

"Man kan ikke sidde i en situation og ikke overholde og bare tilsidesætte advokatnævnskendelser, for så hører alting op. Jeg har i hvert fald aldrig oplevet noget tilsvarende i den situation,” siger advokat John Korsø Jensen fra advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen til AdvokatWatch.

Han påpeger, at dagens kendelse fastslår, at Karsten Kristoffersen skal udtræde i alle henseender i sagen – ligesom den første kendelse. Hvis Bruun & Hjejle udtræder helt, slutter sagen med bøden på 20.000 kr. Vælger selskabet tværtimod at blive i sagen, vil der højst sandsynlig komme en ny klage til Advokatnævnet, der igen kan føre til en bøde.

I sidste instans kan nævnet vælge at dømme efter den meget sjældent anvendte paragraf 147c, stk. 2, hvor man direkte tager sagen fra advokat Karsten Kristoffersen.

Bruun & Hjejle overvejer konsekvensen

Hos Bruun & Hjejle er bestyrelsesformand Mogens Thorninger ikke enig i John Korsø Jensens udlægning af afgørelsen, hvad angår kravet om en total udtræden af OW Bunker-sagen. Han siger i en skriftlig kommentar til AdvokatWatch:

"Vi konstaterer, at Advokatnævnet har afgjort, at vi ikke udtrådte ”i tilstrækkeligt omfang” af OW Bunker-sagskomplekset. Vi hæfter os dog også ved, at Advokatnævnet ikke har taget klagernes påstand om, at de bør pålægge os at udtræde af hele sagskomplekset til følge. Vi vil sammen med vores klienter og advokat, Tomas Ilsøe Andersen, overveje kendelsen og konsekvenserne deraf, idet vi altid – og også i denne sag - er optaget af at sikre, at vi opfylder vores forpligtelser i henhold til både vores egne retningslinjer og de advokatetiske regler," siger han og tilføjer, at virksomheden ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Principiel afgørelse lander for OW Bunkers konkursboer

Lars Møller anker OW-dom til Landsretten  

ATP om valg af DLA: Vores valgmuligheder har været begrænsede

Pensionskasser hyrer DLA Piper i OW Bunker-opgør 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også