AdvokatWatch

Landmand hyrer tidligere justitsminister i kamp mod myndigheder

I en kamp om hvorvidt Vejen Kommune har anlagt en vej ulovligt, har modparten, en af landets største svineproducenter, nu hyret to advokater og kommunikationsselskabet Primetime til at rådgive sig.

Lars Barfoed skal rådgive svineproducenten Martin Lund Madsen. | Foto: Gorm Olesen

I en kamp for ejendomsretten til vejen Skovgårdsvej i Vejen har landmanden Martin Lund Madsen nu to advokater tilknyttet til sagen og har desuden hyret den tidligere justitsminister Lars Barfoed (K), der er ansat som direktør for public affairs i kommunikationsselskabet Primetime, til at rådgive sig.

Det skriver Landbrugsavisen.

Konflikten er nu yderligere spidset til, da landmanden i mandags har spærret vejen, da han i Højesteret har fået medhold i, at ekspropriationen, det vil sige ejerskiftet, der finder sted, når offentlige myndigheder overtager privat ejendom, af en del af hans jord til vejen er ulovlig.

"Vi landmænd kæmper for at overholde reglerne. Så hvorfor skal politikerne og myndighederne ikke," siger Martin Lund Madsen til Landbrugsavisen.

Over for Jydskevestkysten betegner landmanden sagen som "den lille mand mod systemet."

"Det er totalt den lille mand. De prøver virkelig at køre mig træt. Jeg passer virkelig på mine penge hver dag i min egen virksomhed og prøver at få fejet ude i hjørnerne af min virksomhed. Og så har jeg rigtig ondt i maven over at skulle bruge penge på rådgivere, advokater og alt muligt andet for at klare mig i den her sag," siger Martin Lund Madsen til avisen, der ikke mener, at han ville kunne klare sig igennem kampen uden rådgivningen.

Sagen har ifølge Martin Lund Madsen indtil videre i direkte udgifter til advokater kostet ham over tre mio. kr., foruden al den tid han selv har brugt.

Flere ejendomshandler giver mere arbejde til landmændenes advokat 

Aarhus-advokat og Bæredygtigt Landbrug tager gødningssag til Højesteret  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier