Kurator: Ingen penge i konkursboet efter Primera Air

Vi arbejder gratis, siger Gorrissen-advokat, der er en af kuratorerne. Han undrer sig over simpel kreditors ønske om nyt kuratel.
Foto: Ritzau Sacnpix/ Johan Nilsson TT
Foto: Ritzau Sacnpix/ Johan Nilsson TT

Selv om flyselskabet Primera Airs ledelse i forbindelse med selskabets konkurs har oplyst til skifteretten, at konkursboet har 5,1 mio. kr. til at stå i banken, viser det sig nu, at der kun var 250.000 kr. og en bil tilbage i selskabet. Kuratorerne er derfor på kanten til at lukke boet, skriver Avisen Danmark, der udgives af Jysk-Fynske Medier.

Kurator Morten Hans Jakobsen, advokat i Gorrissen Federspiel, siger til avisen, at eftersom de fem millioner kroner ikke er der, undersøger kuratorerne, hvad der har været af transaktioner, og om nogen er blevet betalt forud for andre.

Han tilføjer, at kuratorerne reelt arbejder gratis og derfor er tæt på at lukke konkursboet.

Finn Lynge Jepsen fra Elman og Henrik Sjørslev fra DLA Piper udgør det øvrige kuratel, som kreditoren Comwell Hvide Hus i Aalborg med et tilgodehavende på 180.000 kr. forsøger at få ændret gennem et såkaldt kuratorvalg.

Men det får hotellet ikke meget ud af, lader Morten Hans Jakobsen forstå:

"Der er ikke penge til kreditoren i konkursboet, så jeg kan ikke forstå, hvad der sker," siger han til Avisen Danmark.

Peder Hornshøj, adm. direktør i Bravo Tours og bestyrelsesmedlem i islandskejede Primera Air, kalder det over for avisen "helt sort", at Primera Airs ledelse har oplyst 5,1 mio. kr. til skifteretten, når der reelt kun stod 250.000 kr. på flyselskabets bankkonto.

Kuratorer på konkursbo efter Primera Air forsøges udskiftet

Kurator-trio skal rydde op i flykonkurs  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også