AdvokatWatch

Kuratorer på konkursbo efter Primera Air forsøges udskiftet

De tre kuratorer, som Sø- og Handelsretten udpegede 1. oktober til at forestå behandlingen af det krakkede luftfartsselskab Primera Air, skal udskiftes, mener kreditor med 180.000 kr. i klemme.

Foto: Ritzau Scanpix/Casper Christoffersen.

Det kan blive en kort omgang, at advokaterne Henrik Sjørslev fra DLA Piper, Morten Hans Jakobsen fra Gorrissen Federspiel og Finn Lynge Jepsen fra Elman er kuratorer i konkursboet efter luftfartselskabet Primera Air, der krakkede i sidste måned med en gæld på 913 mio. kr. fordelt på omkring 500 kreditorer, skriver Avisen Danmark, der udgives af Jysk Fynske Medier.

For en af kreditorerne i konkursboet, Comwell Hotel Hvide Hus i Aalborg, der har 180.000 kr. til gode, ønsker en ny kurator indsat i stedet for de tre advokater, der blev udpeget 1. oktober.

Det skal et såkaldt kuratorvalg blandt kreditorerne tage stilling til 24. oktober, fremgår det.

Ifølge avisen er det advokat Anders Hvidberg Plum fra Andersen Partners, der har begæret et kuratorvalg, men han ønsker ikke over for avisen at uddybe årsagen.

"Det vil jeg gerne vende tilbage med efter mødet i skifteretten," siger han.

Blandt de største af kreditorerne er leasingselskabet Aviation Capital Group, der har et krav på 28 mio. kr., mens det britiske skattevæsen har et krav på 13,6 mio. kr. og den europæiske organisation for luftfartssikkerhed, Eurocontrol Brussels, har et krav på knap 13 mio. kr., fremgår det.

Kurator-trio skal rydde op i flykonkurs

Kurator tager salærstrid med Kammeradvokaten til landsretten

Advokat: Slagsmål om hidsige salærer rammer advokaters troværdighed 

 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier